AKP kendi derin devletini yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

AKP kendi derin devletini yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2008 00:00

Türkiye’nin sorumsuzca yöneltildiğini belirten CHP lideri Baykal çok tehlikeli bir çatışma ortamına sürüklenildiğini söyledi. Baykal "Öyle anlaşılıyor ki AKP kendi derin devletini inşa etme çabası içindedir. Tabii, derin devletin kendine göre derin hukuku, anayasası bir ihtiyaç olarak ortaya çıkar" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin çok tehlikeli bir çatışma ortamına sürüklendiğini savunarak, "AKP, kadrolaşma dönemini geride bırakarak, kendi derin devletini inşa etme aşamasına gelmiştir" dedi. Baykal, dün CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde, "Türkiye sıradışı bir döneme giriyor" uyarısında bulunarak, şunları söyledi:

KADROLAŞMANIN MEYVELERİ

"AKP, yaygın şekilde yürürlüğe koyduğu kadrolaşmanın meyvelerini topluyor. Öyle anlaşılıyor ki AKP kendi derin devletini inşa etme çabası içindedir. Tabii, derin devletin kendine göre derin hukuku, anayasası bir ihtiyaç olarak ortaya çıkar. Yargı ihtiyacı kendisini gösterir. Türkiye çok tehlikeli bir çatışma ortamına sürükleniyor.

Ülkemizin her alanında çok garip oluşumların hızla yaygınlaştığına tanık oluyoruz. Bu böyle gitmez, böyle gitmemeli. Bunun böyle gitmesinin bedelini Cumhuriyetimiz ödüyor, Türkiye’nin ulusal bütünlüğü, hukuk devleti, demokrasi kültürü ödüyor. Türkiye bu kadar başıboş, bu kadar sorumsuz yönetiliyor olamaz.

ÇOK PARA GİBİ ÇOK OY DA ŞAŞIRTTI

Yüzde 46.5 oy, AKP’nin artık takiyeye ihtiyacı olmadığı gibi duygu içine girmesine neden oldu. Türkiye’nin siyaseti, hukuku, yargı organları çok ciddi tehdit altındadır. Anayasa artık kenarından köşesinden, AKP’nin ihtiyaçlarına göre kurcalanan, oynanan; saygınlığı, ağırlığı, kutsallığı ciddiyeti hızla ortadan kalkan, sıradan bir belgeye dönüşmüştür. Yüzde 46.5 oyu AKP taşıyamamıştır. Çok para bazılarını şaşırtır. Çok oy AKP’yi şaşırtmıştır. Türkiye ciddi tehdit altına girmeye başladı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!