61'Dİ 62 OLDU

Güncelleme Tarihi:

61Dİ 62 OLDU
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 10:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına seslendi. Erdoğan'ın ilk mesajı hukuk ve çeteler oldu. İşte Erdoğan'ın meydan okuduğu konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

ÇETELERDEN ARINACAĞIZ

- Türk milletinin hukukunu korumak için geriye doğru bir tek adım atmayacağız.

- Çetelerden arınmamızı gereksiz bulanlar olabilir


SİYASETİMİZİN KAYNAĞI ÇOĞUNLUK DEĞİL

- Demokrasilerde meşruiyetin kaynağı millettir. Şimdi yüzde 47'yi görenler, 'Çoğunluğun dediği mi olacak' diyorlar. Siyasetimizin temel belirleyicisi sayısal gücümüz değil.

- Bizim demokrasi anlayışımız her ferdin özgürlüğünü korumak.


SEÇKİNLER HALKI DIŞLIYOR

- Azınlık tahakkümünü de savunmasınlar. Azınlık derken gayri müslimleri kastetmiyorum. Seçkinci bir grup var ya onları kastediyorum. Onlar halkı ötelemişlerdir

- Cumhuriyetçiyiz derken cumhuru, halkçıyız derken halkı reddetmişlerdir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil midir?

Haberin Devamı


BAYKAL'IN AYRICALIĞI MI VAR?

- Adlolan ilkeli siyasettir. Doğrular, hak ve özgürlükle adamına göre değildir. Sayın Baykal söyleyince doğru CHP yapınca doğru.. Başkası yapınca yanlış. Yok böyle bir şey. Bu özel himayedir. Ayrıcalıktır. Bunu ne hukuka ne demokrasiye sığdırmak mümkün değildir.


ÖZGÜRLÜK HEPİMİZ İÇİN

- Özgürlüğün seni beni olmaz. Birimizin özgür olmadığı ortamda hiç birimiz özgür olamayız

BU DA 62 OLDU

- Meclis'teki hiçbir partiye haksızlık yapılmasın kabul edemeyiz. Ama sanki başka konuşmuşum gibi yansıtıyorlar.
Ben bu ifadeyi Çek Cumhuriyeti gezisi sırasında gerekçeyi görmeden bir değerlendirme yapmanın mümkün olamayacağını ifade ettikten sonra söyledim. Bunların hepsi kayıtlarda var. Bir fıkra var ya, ‘namaza yaklaşmayınız’. Başını söylemiyor. Sadece orasını cımbızlayıp alıyor. Başında ne var? ‘sefir halindeyken, sarhoşken, alkollüyken oraya yaklaşmayın.’ Herhalde bu da laikliğe aykırı değildir. Fıkra bu. 61’di, 62’de bu oldu. Nasıl olsa yola çıkıldı


- Sayın Baykal DTP için niye aynı şeyi söylemediniz diyor. Çek Cumhuriyeti'nde DTP için gerekçeyi görmeden bir şey diyemem demiştim. Türkiye'ye geldikten sonra ise DTP'yi dışlamanın yanlış olacağını terörü körükleyeceğini söylemiştim. DTP'yi siyasette tutmanın faydalı olacağından bahsetmiştim. Hepsi bunların kayıtlıdır.

Haberin Devamı


BAYKAL'IN BİR BİLDİĞİ Mİ VAR?

Önemli siyasi gelişmeler yol açacaktır dedi. O günlerden bir bildiği mi vardı. Siyasi arenada yenemediği AKP'yi bu tür oyunlarla mı yenmeyi bekliyor?

KENDİMİZİ DEMOKRASİ İÇİNDE SAVUNACAĞIZ
- Türkiye bu demokrasi sınavını kaybederse bunun hesabını kim verebilir.
Zil takıp oynamaya meydan bulamıyorsunuz da ondan mı? Bakıyorum fakülte dekanları bile bunun içinde. Hukukun üstünlüğünü kabul etmiş bir partiyiz. Bir şiddet eyleminin içinde AKP'yi göremezsiniz göremeyeceksiniz. Demokrasi içinde hakkımızı savunacağız.

SEVİNENLER HALKA BELLİ ETMEMEYE ÇALIŞIYOR
- İçten içe sevinç çığlıkları atan muhaliflerimiz bunu milletimize belli etmemeye çalışıyorlar. Ancak bunlar hislerini gizleyemiyorlar. Eğer Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Gizli gizli içten içe sevinenlerin bu kadar kolay verilecek tepkiyi günler sonrasından vermelerine bakarak kimin ne düşündüğü orataya çıkacaktır

Haberin Devamı


BUGÜNE KADAR NE YAPTIYSAK AYNISINI YAPACAĞIZ
- Bugün yeni bir imtihanla karşı karşıyayız. Alnımızın akıyla çıkacağız. Her gün medyada soruluyor: AKP şimdi ne yapacak. Çok açık söylüyorum, AKP bugüne kadar ne yaptıysa bundan sonra da aynı şeyleri yapacak.

- Türkiye'yi Atatürk'ün yolundan döndürmeye kimsenin gücü yetmez.

SÖZÜ VE ÖZÜ BİR OLMAYANLAR
Sözü ve özü bir olmayanlar dün geceden beri baharın gelişine gölge düşürdüler. O yaktıkları ateş Nevruz ateşi değil. Barışa düşen ateş hanelere düşen ateş. Yeni gün diyorsak o gün kara gün olmamalıdır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!