Davaya üzüldüm

Güncelleme Tarihi:

Davaya üzüldüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, canlı yayın sırasında Uğur Dündar’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’la gerçekleştirdiği söyleşiyi de izledi.

Baykal, Genelkurmay Başkanı’nın açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine ise bu harekatla ilgili tüm açıklamalarının hedefinin Hükümet olduğunu yineledi.

CHP Lideri Deniz Baykal, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’nin kapatılması talebiyle açtığı davayla ilgili olarak, "Ben AKP’nin kapatılması talebinin, ciddi bir iddianameyle, önemli deliller ortaya konularak, resmi sürecin içine çekilmiş olduğunu gördüğümüz zaman gerçekten üzüntü duydum. Bu üzüntü de çok doğaldır" diye konuştu.

Star TV Ana Haber Bülteni’nde Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Baykal, "Böyle bir noktaya gelinmiş olması, iktidardaki bir siyasi partinin, yüzde 46’nın üzerinde oy almış bir siyasi partinin kapatılmasının hukuki gerekçelerinin oluştuğunun ortaya çıkması, hiç kuşku yok demokrasinin tökezlemesi anlamına gelir. Demokrasi bakımından kaygı verici bir durumla karşı karşıya olduğumuz açıktır" dedi. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir şekilde demokratik bir siyasal ortamda herhangi bir siyasi partinin kapatılmasından memnuniyet duymak söz konusu değildir. Ben, partisi kapatılmış ve siyasi yasak uygulanmış bir siyasetçiyim. Dolayısıyla bu durumun ne demek olduğunu iyi bilirim.

Bir hukuki tabloyla karşı karşıyayız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!