CHP: Bırakalım hukuk işlesin

Güncelleme Tarihi:

CHP: Bırakalım hukuk işlesin
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parti kapatılmasının zorlaştırılması için Anayasa değişikliği önerisini değerlendirdi.

Özyürek, şöyle konuştu: "Dava sürecinde bunu etkileyecek yasal düzenlemelerden kaçınmak gerek. ’Başsavcının yetkilerini daraltalım, Anayasa Mahkemesi’nin bu davaya bakmasını imkánsızlaştıralım’ şeklindeki davranışlar, hukuk devletiyle bağdaşmaz. Bırakalım hukuk işlesin. Kendine güvenenler yargıda savunmalarını yaparlar. Ben Anayasa Mahkemesi’nin en adil kararı vereceğini inanıyorum" dedi.

SİNDİRME KAMPANYASI

Özyürek, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanından başbakana kadar yargıyı korkutma, sindirme kampanyası başladı. Suç olmasına rağmen, herkes görüş açıklamak bir yana, karar vereceklere tehditler savurmaktadırlar. Bunları yapanların, hukuk devletini ve demokrasiyi içlerine sindiremedikleri anlaşılmaktadır. Oy hakkı başkadır, Anayasa düzene ve yürürlükteki yasalara aykırı davranmak başkadır. Bir parti çok oy aldı diye yasaları ve Anayasayı çiğneme hakkına sahip değildir. Cumhuriyet Başsavcısı yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanmış bir dava açmıştır. AKP’nin savcıyı tehdit etmek yerine bu iddialar konusundaki cevabını vermesi gerekir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!