Erdoğan'dan A'raf Suresi ile cevap

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Araf Suresi ile cevap
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 02:00

Başbakan Erdoğan Batman'da yaptığı konuşmasında Araf suresi'nden alıntı sözler kullandı.

BATMAN'DAN İLK GÖRÜNTÜLER

Başbakan Erdoğan konuşmasında; "Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın alıntı yaptığı A'raf Suresi;

A'RAF Suresi 179. ayet;
Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte
onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.





 

Haberin Devamı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasıyla ilgili olarak, “Demokrasi bu kadar ucuz mu? dedi. Erdoğan, “Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesini hiçe sayarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında hiçbir meşruiyeti de yoktur. Milletimiz, hiç layık olmadığı halde böyle bir garabetle böyle bir ayıpla karşı karşıya bırakanlar bunun utancını yaşamaktan kurtulamayacaklardır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının AKP hakkında açtığı kapatma davasıyla ilgili eleştirilerini Siirt’ten sonra Batman’da da sürdürdü.

Türkiye’nin demokratik dönüşümüne ayak uyduramayanların ve demokratik kazanımları millete çok görenlerin olabileceğini söyleyen Erdoğan, “Biz demokratik yürüyüşümüze aynı kararlılıkla, aynı heyecanla devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

“16 MİLYON SEÇMENİN İRADESİNİ HİÇE SAYMAK VAR MI?”

Partililere hitaben, “Biz yola çıkarken ne dedik hatırlayın” diye soran Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Tıpkı aşık Veysel gibi ‘uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ dedik. Ondan bu yana yaklaşık 6.5 yıl geçti. Uzun ince bir yolda yürüdük. Önümüze engeller çıktı, çukurlar çıktı hepsini aştık. Bundan sonra da çıkacak yine aşacağız. Çünkü 16 milyon 500 bin seçmen 22 Temmuz’da Ak Partiye oy verdi. Bakın ben ailelerini konuşmuyorum. sadece seçmeni konuşuyorum 16 milyon 500 bin insanın iradesini hiçe saymak var mı ya var mı?”

 "BUNUN UTANCINDAN KURTULAMAYACAKLAR"

Başbakan Erdoğan, “Demokrasi dediğimiz beş bu kadar ucuz mu?” diye sorduğu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır? Sorumluluk duygusuyla hareket edemeyenlerin faturasını her seferinde bu millet ödemek zorunda bırakılamaz. Türkiye’nin demokratlık veya demokratik saygınlığına gölge düşürenler bunca emekten sonra siyasi ve ekonomik istikrarın gözü kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaklardır. Bundan kaçamazlar. Bu millet ne badireler atlattı. Demokratik kazanımları için ne bedeller ödedi? Ekonomik krizlerin enkazı altından kalkarak bugünlere geldi. Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesini hiçe sayarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında hiçbir meşruiyeti de yoktur. Milletimiz hiç layık olmadığı halde böyle bir garabetle böyle bir ayıpla karşı karşıya bırakanlar bunun utancını yaşamaktan kurtulamayacaklardır. 22 Temmuz’da sizler sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine bizlerin nasıl sahip çıktığını görüyorsunuz. Sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Haberin Devamı

Erdoğan sözlerinin sloganlarla kesilmesi üzerine de, “Gerek yok. Bazı insanlar vardır kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri konuşamazlar. Gerek yok” dedi.

YOL KESEN İŞÇİLER COPLANDI

Siirt'ten uçakla Batman'a geçen Başbakan Erdoğan, havaalanından AKP İl Gençlik Kolları kongresinin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na giderken, TPAO’dan iki yıl önce işten çıkarılan 100 kadar işçi yolu kesti. Erdoğan, makam aracıyla geçtiğini fark etmeyen işçiler onun otobüste olduğunu sanarak otobüsü durdurdu. “Hakkımızı istiyoruz. Ekmeğimiz için buradayız” diye bağıran işçileri Çevik Kuvvet ekipleri cop kullanarak dağıttı .

Başbakan Erdoğan'ın kongrede sık sık atılan ‘İnadına AKP, inadına Erdoğan’, ‘Seninleyiz Erdoğan’, ‘Yargıtay istifa’, ‘Kıskananlar çatlasın’, ‘Batman seninle gurur duyuyor’, ‘Vur vur inlesin, Baykal dinlesin’ sloganları arasında konuşqtu. Kongrede bir grup, Ilısu Barajı altında kalacak olan Hasankeyf’e Erdoğan’dan sahip çıkmasını isteyerek, ‘Başbakan Hasankeyf’e sahip çık’ sloganları attı.

Haberin Devamı

“BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA”

Solanda bulunan kadınlar zılgıt çekerken, Erdoğan’ın kapatma davasına ilişkin konuşmaları sırasında sık sık ‘yuh’ çekildi. Konuşmasında hükümetin yaptığı hizmetlere ağırlık veren Erdoğan, “Bazı insanların kulağı vardır duymaz, gözü vardır görmez, dili vardır gerçeği söylemez” dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda kongre salonunda bulananların aya kalkmasını istedi ve onlara AKP'nin ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısının sözlerini söyleyip tekrarlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!