Spor lokalinde alkole 1 yıl süre

Güncelleme Tarihi:

Spor lokalinde alkole 1 yıl süre
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 00:00

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, spor kulüplerinin sosyal tesisleri ve lokallerinde 31 Mart’ta başlayacak alkol yasağının bir yıl süreyle erteleneceğini açıkladı.

Hürriyet’in gündeme getirdiği "Spor kulüpleri lokallerine alkol yasağı" haberiyle ilgili "Bu sorunu hallettik. Spor kulüplerinin alkol satışı konusunda yeni bir düzenlemeye gideceğiz" diyen Başesgioğlu, şunları söyledi: "Bu süre Mart ayı sonunda bitiyordu. Süre erteleniyor, daha doğrusu uzatılıyor. Bir yıllık bir geçiş dönemi olacak. Daha sonra gerekli yasa çıkartılacak. Yeni yasa da bir yıl sonra yürürlüğe girecek. Biz de önümüzdeki zaman içerisinde valilikler ve Gençlik ve Spor il müdürlükleri ile görüşmelerde bulunacağız. Onlardan gelecek bilgiler doğrultusunda yasanın çerçevesi belirlenecek. Kulüplerin adını kullanan kişilerle, gerçek anlamda lokal işleten kulüpleri karıştırmamak gerekiyor. Ana çerçevenin çok düzgün yapılması şart. Çünkü alkol satışı yapmak amacıyla kulübün kapısını, girişini değişik yerlere açan, bu konuda yasayı delmeye çalışan kişilerin olduğunu biliyoruz. Bir yıllık hazırlık dönemi sonrası kulüplerin alkol satışı daha düzgün bir hale gelecek."

1467 LOKAL KAPANACAKTI

Bakanlığın 31 Mart’tan itibaren uygulamaya hazırlandığı alkol yasağı, 1467 spor kulübü tesis ve lokalini kapsıyordu. Aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın da bulunduğu spor kulüpleri de söz konusu yasaktan etkilenecekti. Alkol yasağı, profesyonel ve amatör spor kulüplerinin büyük gelir kaybına yol açacaktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!