Bu da vicdansızlığın fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Bu da vicdansızlığın fotoğrafı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2008 07:14

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘En az üç çocuk yapın’ sözünün tartışıldığı bu günlerde, İstanbul’da kameraların da tanık olduğu trajik bir olay meydana geldi. Biri kadın 2 kişi 15 günlük bir bebeği cami avlusuna terk etti. Tüyleri diken diken eden ‘o an’ bir güvenlik kamerasınca an be an kaydedildi. Bebeği tereddüt etmeden cami avlusuna terkeden kişilerin bebeğin anne ve babası olup olmadığı bilinmiyor. Ancak polis öncelikle bu ihtimali değerlendiriyor ve vicdansızların izini sürüyor. Polis merkezindeki kadın polislerden birinin ‘talihsizliği tersine dönsün’ diye şovmen Beyaz’dan esinlenerek adını ‘Beyazıt’ koyduğu erkek bebek, Sosyal Hizmetler yetkililerine teslim edildi.

Haberin Devamı

İŞTE 'O AN'..

Benzerleriyle defalarca karşılaşılan ‘bebek terketme’ olaylarından biri bu kez bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Biri kadın iki kiÅŸi tarafından cami avlusuna bırakılan 15 günlük erkek bebek camiye gelen vatandaÅŸlar tarafından bulundu ve koruma altına alındı. Önce hastanede götürülen bebeÄŸin sarılığa yakalandığı belirlendi. SoruÅŸturmayı yürüten polis merkezindeki kadın polislerden biri talihsiz bebeÄŸin adını ‘talihi deÄŸiÅŸsin diye’ ÅŸovmen Beyaz’dan esinlenerek ‘Beyazıt’ koydu.   Â

‘O AN’ KAMERADA  Â

Bir bebeğin, anne ve babası olduğu sanılan 2 kişi tarafından cami avlusuna terkedilişi, bir kameranın kayıtta olduğu sırada yaşandı. Görüntülerde bebeği kucağında taşıyan bir kadın ve elinde poşet bulunan bir erkeğin caminin avlusuna girdiği görülüyor. Kayıtlarda ortalık aydınlıkken bebeği terketmekte kararlı görünen 2 kişi bunu yine de gizlice yapmak istiyor. Kısa bir incelemenin ardından bebeği avluya bırakıyor ve ortadan kayboluyor. Bu 2 kişinin bebeğin anne ve babası olup olmadığı ve bebeği terketmelerinin nedeni henüz bilinmiyor.

SARILIK OLMUÅž

Haberin Devamı

Vatandaşların bulduğu bebek soğuktan korunmak için hemen camiye alındı ve polise haber verildi. Önce hastaneye götürülen 15 günlük bebeğin sarılık olduğu belirlendi. Bebek Sosyal Hizmetler görevlilerine teslim edildi.

Bebeği cami avlusuna terkeden iki kişinin izini süren polisin elindeki en önemli ipucu güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler. Bu görüntülerden yola çıkan polis, bebeği terk eden biri kadın 2 kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!