Kürt İslam

Güncelleme Tarihi:

Kürt İslam
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2008 00:00

Son dönemde dini motifleri daha sık kullanmaya başlayan DTP’nin Dünya Kadınlar Günü mitinglerinde türbanlılar dikkat çekti. DTP’li kadınlar Kadıköy’de türban ve poşuyu birlikte takarak ilginç bir sentez oluştururken mitinglerde yine Öcalan ve PKK’ya destek sloganları atıldı.

8 MART Dünya Kadınlar Günü’nde DTP mitinglerinde, türbanın öne çıkması dikkat çekti. Yaklaşan yerel seçimler öncesi, Güneydoğu’daki kalelerini AKP’ye kaptırmak istemeyen DTP, dini simgeleri kullanmaya hız verdi. Bir süre önce DTP’nin Diyarbakır’da düzenlediği Türk ordusunun Irak’taki harekátını protesto mitingine emekli imam Muhittin Eryılmaz elinde Kuran’la katılmıştı. Eryılmaz terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Bu hafta içinde de DTP’nin TBMM’deki grup toplantısında, sarı, kırmızı, yeşil türbanlar takan 3 kadın yan yana otururak, mesaj verdi. Dünya Kadınlar Günü’nde DTP’lilerin ağırlıklı olduğu mitinglerde yine türban ön plana çıkarıldı.
Kürt İslam














BAYRAKLARLA TEPKİ
İstanbul’da Kadıköy’de 8 Mart Kadın Platformu’nun "Şiddete, yoksulluğa, özelleştirmelere, savaşa ve ırkçılığa" karşı düzenlediği mitinge katılanların çoğunluğunu DTP’li (Demokratik Toplum Partisi) kadınlar oluşturdu. DTP’li kadınlar, "Kadınlar Apo’nun fedaisidir", "Cumhuriyet kadını olmayacağız" sloganları attılar. Mitinge katılanların arasında başörtüsü ile poşuyu birlikte takan kadınlar da vardı. Tepe Naitulus Alışveriş merkezi önünde toplanıp, Kadıköy İskele Meydanı’na kadar yürüyen kadınların Türk bayrağı taşımadığını gören bazı vatandaşlar, pencerelerden bayrak sallayarak tepki gösterdi.

GERGİNLİK YAŞANDI Diyarbakır’daki mitingde de kadınların toplandığı alanda, Hz. Muhammed’in bir sözünün yer aldığı pankartın yer alması dikkat çekti. Van’da 3 bin, Hakkári’nin Yüksekova İlçesi’nde yaklaşık 4 bin kadın, terör örgütü lideri Öcalan lehine sloganlar attı. Hakkári Yüksekova’daki miting alanına girenlerin üzerini aralarında türbanlıların da bulunduğu kadınların araması dikkat çekti. Edirne, Mersin ve Adana’da DTP’li kadınların katıldığı etkinliklere, bazı gruplar ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak tepki gösterdiler.

İSTANBUL

Poşu üstü türban

Kadıköy’de "Şiddete, yoksulluğa, özelleştirmelere, savaşa ve ırkçılığa" karşı düzenlenen mitinge katılan bazı kadınlar başlarına türban, boyunlarına poşu ve PKK’nın renklerinden oluşan örtüler sardılar. Zafer işaretlerinin yapıldığı mitingde PKK sloganları da dikkat çekti.

DİYARBAKIR

Alt-üst kimlik

DTP mitinginde terörist giysili çocuklar PKK flamalarının önünde zafer işareti yaparken üstte görülen Özgür-Der’in konferansa çağrı pankartında "Tek ve gerçek rehber Hz. Muhammed" yazısı dikkat çekti.

HAKKÁRİ

Türbanlı aradı

Yüksekova’da miting alanında polislerin ardından DTP kadın kolları görevlileri de arama yaptı. Arama yapan kadınların bazıları da türbanlıydı.

İşte DTP’nin vekili
/images/100/0x0/55eb0304f018fbb8f8a539e7


Hakkári Yüksekova’da düzenlenen mitingde aramalara rağmen kutlama alanında PKK terör örgütü bayrakları açılırken, bazı kadın göstericilerin PKK’nın üniforması benzeri giysiler giyip halay çekmeleri dikkat çekti. Diyarbakır’daki mitingde DTP milletvekili Gültan Kışanak yöresel kıyafetler ve PKK’yla özdeşleşen sarı-kırmızı-yeşil renkli flamayla konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!