Yetiştirme Yurdu’nda kalan 2 kıza tecavüz iddiası

Güncelleme Tarihi:

Yetiştirme Yurdu’nda kalan 2 kıza tecavüz iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 14:58

KAHRAMANMARAŞ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 2 kıza tecavüz ettiği iddia edilen 2 genç tutuklandı.

Haberin Devamı

Yetiştirme Yurdu’nda barınan zihinsel engelli 14 yaşındaki F.C. ile liseyi 1’nci sınıftan terk eden 15 yaşındaki H.M., dün akşam polise başvurarak tecavüze uğradıklarını iddia etti. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde psikolog gözetiminde ifadeleri alınan ve 6 aydır yurtta kaldığı belirtilen H.M. ile 1.5 yıldır yurtta barınan F.C., arkadaşları olan işsiz 22 yaşındaki İlyas Ç. ve 23 yaşındaki Ali B. ile bir eve sohbet etmeye gittiklerini söyledi. Sık sık yurttan kaçtıkları ileri sürülen kızlar, burada 2 gencin kendilerine tecavüz ettiğini iddia edip, şikayetçi oldu. İfade üzerine Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne götürülen 2 kızın yapılan muayenesinde tecavüze uğradıkları ve bakireliklerinin bozulduğu belirlendi. Bunun üzerine polis İlyas Ç. ile Ali B.’yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

İfadelerinde kızların arkadaşları olduğunu, evde seviştiklerini, cinsel ilişkiye de girmeye çalıştıklarını ancak beceremediklerini söylediği belirtilen Ç. ile B. ise sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tecavüz iddiasıyla tutuklandı.

2 kız ise ifadelerinin ardından yurt görevlilerine teslim edilip, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!