Urfa'da harem-selamlık tören

Güncelleme Tarihi:

Urfada harem-selamlık tören
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2008 07:21

Şanlıurfa'da TOKİ'nin konut dağıtımı töreninde kadınlar ve erkekler ayrı tribünlere oturdu. Kura sonucu kendilerine ev çıkan Öcalan ve sonrasında Karayılan soyadlarının duyulması salonda buz gibi bir hava esmesine neden oldu. Kurayı kazanan kişilerin PKK'nın elebaşlarıyla bir akrabalığı olup olmadığı araştırılıyor.

Haberin Devamı

İŞTE HAREM-SELAMLIK TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Şanlıurfa’da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 132 konutun sahipleri kura çekilişi ile belirlendi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kura çekiminde kadın ve erkekler harem-selamlık şekilde karşılıklı tribünlerde oturdu. Şehit ailelerine öncelik tanınan kurada, kendilerine ev çıkan terör örgütü PKK liderlerinin soyadlarını taşıyan Fatma Öcalan ve Emine Karayılan isimleri de dikkat çekti.

Şanlıurfalı olan terörist başı Abdullah Öcalan ile PKK’nın ele başlarından Murat Karayılan ile aynı soy adı taşıyan kişiler kura çekimine katılmadı. Fatma Öcalan’ın terörist başı Abdullah Öcalan’ın ablası Fatma Öcalan olup olmadığı, Emine Karayılan’ın da Murat Karayılan ile bir akrabalığının bulunup bulunmadığı ise anlaşılamadı.

Haberin Devamı

HAREM SELAMLIK     Â

Kura çekimine eş ve çocuklarıyla birlikte gelen kadınların, polis noktasında yapılan üst aramalarının ardından, salonda kadınların oturduğu tribüne geçmeleri dikkat çekti. Kadın ve erkeklerin karşılıklı tribünlerde, bazı bölümlerde ise kadın ve erkeklerin birlikte oturdukları görüldü. TOKİ yetkilileri, harem-selamlık oturma düzeninin, törene katılanların kendi tercihleri olduğunu ve böyle bir uygulamalarının söz konusu olmadığını söyledi.

APO'NUN KARDEŞİ DEĞİL

Şanlıurfa’daki TOKİ kurasında konut sahibi olan Fatma Öcalan’ın terörist başı Abdullah Öcalan’ın ablası Fatma Öcalan ile isim benzerliği bulunduğu, Abdullah Öcalan gibi Birecikli olan Fatma Öcalan’ın terörist başının akrabası olabileceği belirtildi.

Kurada ev sahibi olan Emine Karayılan’ın ise Murat Karayılan ile bir akrabalık bağı olmadığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!