Devletin zirvesinde kaos var

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesinde kaos var
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’a harekátın sonuçlandırma biçimini eleştirdiği grup konuşmasında TSK’yı da suçlayıcı ifadeler kullandı.

TSK’nın, basın açıklamalarında, "PKK terör örgütünün gerilla statüsüne sokulduğu çağrışımını yapacak sıfatlara yer verildiğini" öne süren Bahçeli, bunun PKK’nın prestij kazanmasına hizmet edebileceğini savundu. Harekátın sona erdirilmesinde devletin zirvesinde, kaos yaşandığını vurgulayan Bahçeli özetle şunları söyledi:

SAVAŞAN TARAF STATÜSÜ Komuta merkezi, muhabere ve lojistik tesisi ve mürettebatı olan uçaksavar mevzii gibi terimler, teröristlere savaş hukuku kapsamında savaşan taraf statüsü atfedecek nitelikte. Düzenli bir muharip güç için kullanılması doğal olan bu atıfların, terör örgütünün hak etmediği bir imaj ve prestij kazanmasına ve kendisine büyük bir güç vehmedilmesine hizmet edebileceği hatırda tutulmalıdır. Harekáta son verilmesinin, izahı ve anlaşılması zor bir kargaşa sonunda gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulması, derin bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bu sürecin son aşamasında devletin zirvesinde çok ciddi koordinasyon ve bilgilendirme sorunu ortaya çıkmış, son günlerin moda deyimiyle "kaos" şartları yaşanmıştır.

DEVLETİN İTİBARI YARA ALDI Hükümet, bu süreci yönetmede sergilediği şaşkınlık, beceriksizlik ve ciddiyetsizlikle, devletin itibarının yara almasının en büyük sorumlusudur."

Bu arada MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasıyla ilgili değerlendirmeyi bugün yapacaklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!