Kimse kızmasın sormak görevim

Güncelleme Tarihi:

Kimse kızmasın sormak görevim
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 07:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Görev tamamlanmadı diyenlere soruyorum. Görevimizi siz mi belirliyorsunuz?" diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a, "Silahlı Kuvvetlere bu görevi veren heyetin parçasıyım. O tezkerenin altında benim de imzam var" diyerek cevap verdi.

Bahçeli: Devletin zirvesinde kaos var

HEDEF İŞİ BİTİRMEK
Büyükanıt’ın operasyonun sonuçlarıyla ilgili yaptığı, "Bir operasyonla PKK bitmez. Bir ders verdik, başka da vereceğiz" sözlerine de Baykal, "Oraya girdiğim zaman hedef işi bitirmek olmalı. Görevim, ’Canım bitirmeyim, birazcığı dursun’ diyenlere hak vermek, onları beraat ettirmek değil. Çünkü ben TSK’nın harekátı 8 günün ötesine taşımaya muktedir olmadığına inanmıyorum" karşılığını verdi. Baykal şunları söyledi:

NİYE BİRDEN DURDUK "Birileri Türkiye’nin PKK’yı Kuzey Irak’ta tasfiye etme noktasında, nihai hedefe gitmesini sanki uygun görmedi. Bunu sormak hakkımız değil mi? Niye bunu yapmış olabilir. Harekátın aniden durdurulmuş olması, dünyada ve Türkiye’de soru işaretleri doğurdu. Milletini, askerini seven, TSK’yı seven bütün vatandaşlar haklı olarak "Ya ne oldu da birden bire durduk" diye sormaktalar.

TEZKEREDE İMZAM VAR Kimse alınmasın, kimse duygusallaşmasın, kimse kızmasın, hepimiz görevimizi yapıyoruz. ’Sen ne hakla konuşuyorsun...’ Ben TBMM’nin ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Milletin vekiliyim ben. Silahlı Kuvvetlere bu göreve veren heyetin parçasıyım. O tezkerenin altında benim de imzam var. Milletin iradesi var orada.

HABERLERİ VAR MIYDI Başbakan perşembe günü sekizde yayınlanmak üzere TV çekimi yapıyor. Harekátın kararlılıkla devam ettiğini ilan ediyor. ’Efendim biz bunu 4’te bitirmeyi planladık...’ Ne zaman planlamıştın? Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın önceden bilgisi var mı? Başbakan çekilme planlamasından haberdar olarak mı o konuşmayı hazırladı? ABD Savunma Bakanı ile yüzyüze ne konuştular."

TV’DEN ÖĞRENDİ Baykal, Genelkurmay Başkanlığı’nın muhalefete yönelik e-muhtıra şeklinde yorumlanan açıklamasını evinde televizyon seyrederken öğrendi. Baykal, açıklamanın hemen sonrasında kendisini arayan Hürriyet muhabirine, "Televizyondan gelişmeleri izlemeye devam ediyorum. Şu anda bir açıklama yapmayacağım" yanıtını vermekle yetindi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise e-muhtırayı, "Kendimizi açıklamanın muhatabı olarak görmüyoruz" sözleriyle değerlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!