Sekiz metrekareden bir Prof, bir doçent çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Sekiz metrekareden bir Prof, bir doçent çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 07:00

Manisa’nın 45 yıllık esnaflarından Güngör Çalışır’ın 8 metrekarelik dükkanında geçen yaşamı, "ders" olacak nitelikte. Çalışır, küçük dükkanında hem evinin geçimini sağlayıp iki oğlunu okutarak bilim adamı yaptı, hem de sorunlarını dile getirip çözüm arayarak esnafın sesi, sözü oldu. Vergi Dairesi’nde 30 yıldır aralıksız takdir komisyonu üyeliği yaparak esnafın hakkını savunan Çalışır, teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Güngör Çalışır, Çarşı Mahallesi 1812 Sokak 11/A’da "Şipşak terzi ve elbiseci Fethi Çalışır ve mahdumu Güngör Çalışır" yazılı eski ve küçük bir tabelanın asılı olduğu 8 metrekarelik mütevazı dükkanında, 45 yıldır baba mesleğini sürdürüyor.

67 yaşındaki Güngör Çalışır, 15 yıl Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti yönetiminde bulundu. Manisa Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği yönetiminde yer alan terzi Güngör Çalışır, küçük dükkanında çalışarak kazandıklarıyla iki çocuk büyütüp okuttu. Çalışır’ın büyük oğlu 41 yaşındaki Fethi Çalışır, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde profesör, diğer oğlu 36 yaşındaki Cüneyt Çalışır Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi nde Radyoloji Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent oldu.

Manisa Vergi Dairesi’nde 30 yıldır kesintisiz ticaret odası temsilcisi olarak Takdir Komisyonu üyeliği de yapan 67 yaşındaki Çalışır, bu nedenle, Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl tarafından, dükkanının önünde düzenlenen törenle teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Törene Takdir Komisyonu Başkanı Ömer Dilibal, Komisyon Grup Müdürü Ömer Arpacı ve çevre esnafı da katıldı.

Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, Güngör Çalışır’ın hiçbir ücret almadan 30 yıldır sürekli takdir komisyonu üyeliği yaptığını belirterek "Sayın Çalışır bugüne kadar çok başarılı bir şekilde komisyonlarda yer aldı. Bir memur 25 yılda emekli olurken Çalışır tecrübesi ile ilk günden daha azimli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Biz de takdir komisyonumuzda bir esnafın olmasından çok memnunuz" dedi.

Göngör Çalışır da yaptığı konuşmada 30 yıldır vergi dairesinde esnafın hakkını aradığını belirterek "Bugüne kadar girdiğimiz takdir komisyonlarından esnaf sürekli anlaşmayla çıktı. Hiçbir ihtilaf mahkemeye gitmedi. Takdir komisyonunda esnaftan bir temsilci olunca güncel sorunlar anında komisyona bildiriliyor ve sorun gideriliyor" dedi.

Eşimin emeği benden çok
/images/100/0x0/55eab388f018fbb8f8913603


Güngör Çalışır, oğullarının yetişmesinde ilkokul mezunu eşi Latife Çalışır’ın en az kendisi kadar emeği olduğunu söyledi. Çalışır, küçücük terzi dükkanının geliriyle rahat geçindiklerini, oğullarını okuturken de ekonomik sıkıntı çekmediklerini dile getirdi. Güngör Çalışır, oğulları Fethi ve Cüneyt’in bir gün olsun "Ders çalış" dedirtmediklerini, hatta zaman zaman kendisinin ve eşinin çocukların fazla çalışmasından şikayetçi olduklarını anlattı. Profesör olan oğlu Fethi Çalışır’ın Manisa’da 4 yıllık Teknik Lise’yi birinci olarak bitirip Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni kazandığını, ilk yılında sınıf birincisi olup İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) yatay geçiş yaptığını belirtti. Çalışır, küçük oğlu Cüneyt’in İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!