23 aylık mahkûmiyeti var

Güncelleme Tarihi:

23 aylık mahkûmiyeti var
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2008 07:00

Sevgilisine tehditle para kaptırdığı iddiası ile gündeme gelen Bel-Pa Genel Müdürü Yalçın Beyaz, dün istifa etti. Beyaz’ın belediye başkanlığı döneminde "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandığı ve 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm olduğu, "zimmet" suçundan da bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

BEL-PA Genel Müdürü Yalçın Beyaz, hakkında çıkan haberlerden dolayı dün istifa etti. Beyaz’ın Etimesgut belediye başkanlığı döneminde "görevi kötüye kullanmak" suçundan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm olduğu ve cezanın ertelendiği öğrenildi. Beyaz, "zimmet" suçundan da Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nce bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu defa da Beyaz’ın imdadına af kanunu yetişti. Böylece Beyaz, hapse girmekten kurtuldu.

Beyaz hakkında 1999-2004 yılları arasında başkanlığını yürüttüğü Öz Ahi Kent Kooperatifi’nde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle çeşitli davalar da açıldı. Beyaz hakkındaki, kooperatifin eski yöneticisi olarak hesaplarda yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 6 milyon YTL tazminat davası devam ediyor. Beyaz, hakkında bir dava zaman aşımına girerken, iki ayrı davası daha sürüyor.

BENÄ° TEHDÄ°T ETTÄ°LER

Hürriyet’in ortaya çıkardığı skandala göre Beyaz, imam nikahlı eşi hakkında olaydan 7 ay sonra şikáyet dilekçesi verdi. Beyaz, verdiği ek ifadede, "Aslında şikáyetçi olmayacaktım iyi niyetimden dolayı, ama sevgilimin erkek arkadaşı beni tehdit edince şikáyetçi oldum. Paranın PKK parası olduğunu, ödemediğim takdirde öldürüleceğimi belirten cep telefonlarıma mesajlar atıyorlar. Cep telefonuma gelen mesajlar tespit edilmiştir. Tehditler üzerine şüpheli ile olan ilişkimi tamamen sona erdirdim ve şikáyette bulundum" dedi.
/images/100/0x0/55eaacaaf018fbb8f88f7fb3

VE YALÇIN Ä°STÄ°FA ETTİ          Â

SEVGÄ°LÄ°SÄ°NE
milyon YTL kaptıran Yalçın Beyaz, Bel-Pa Genel Müdürlüğü’nden dün istifa etti. Beyaz, dün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Şahsımla ilgili olarak özel hayatıma ait bazı konularda medyada çıkan haberler ve Bel-Pa AŞ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirilmek istenmektedir. Şahsi hayatıma ait olayların belediyemize ve Bel-Pa’ya en ufak bir leke getirmesine Yalçın Beyaz olarak müsaade etmem mümkün değildir. Bu nedenle Bel-Pa AŞ’de yapmış olduğum genel müdürlük görevinden istifa ediyorum."

Ä°ÅžTE KIZGIN SEVGÄ°Lİ            Â

Bel-Pa skandalının ortaya çıkmasına neden olan ve Genel Müdür Yalçın Beyaz’dan bıçak tehdidi ile 500 bin YTL nakit ve 500 bin YTL senet aldığı öne sürülen Bendigar Cengiz’in tesettürlü olduğu belirlendi. Beyaz ile Cengiz’in 8 yıl birlikte yaşadıkları ifadelerde yer aldı. Bendigar Cengiz, polise verdiği ifadede, Beyaz ile ilişkisini doğrulayarak "İlk eşimden 1997 yılında boşandım, iki kızım var. 1999’da Beyaz ile imam nikáhıyla evlendik. Daha sonra 2007’de Hamza Kaya ile tanıştım ve arkadaşlık yapmaya başladım. Şu anda kullandığım cep telefonunu Yalçın Beyaz bana aldı. Etimesgut’ta bir büfecinin adına kayıtlıdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!