Kalbimizdeler

Güncelleme Tarihi:

Kalbimizdeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 00:00

Güneş Operasyonu’nda şehit düşen Binbaşı Zafer Kılıç, Kara Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ile Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan’ın Kocatepe’deki cenaze töreni devletin zirvesini buluşturdu. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, şehit yakınlarına başsağlığı dilerken, "Merak etmeyin, hainlerden hesap soruluyor" dediler.

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR

IRAK
’ın kuzeyine gerçekleştirilen Güneş Operasyonu’nda şehit olan Piyade Binbaşı Zafer Kılıç, Kara Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ile Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan’ın cenaze töreni devletin zirvesini buluşturdu. Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

SLOGAN ATTILAR Cenazede "Asker yatmadı, vatanını satmadı", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye sloganlar atıldı. Bu grup bir ara da tekbir getirdi. Cenazeye katılanlar önce şehit Binbaşı Kılıç’ın eşi Sibel Kılıç, çocukları Ecem (11), Yağız Satuk (4), Yüzbaşı Işık’ın babası Muharrem Işık, annesi Müşkinaz Işık, Üsteğmen Ulucan’ın eşi Özge Ulucan’ı sırayla ziyaret ederek başsağlığı dilediler, teskin etmeye çalıştılar. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt; şehit yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerken, "Merak etmeyin, hainlerden hesap soruluyor" dediler.

ALKIŞLANDILAR Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Büyükanıt ve diğer komutanlar şehit yakınları ve cenazeye katılanlarca alkışlandılar. Bir şehit yakını Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’a "Büyük paşam size güveniyoruz. Hainlerin hakkından da siz gelirsiniz, Laik Türkiye Cumhuriyetini de siz korursunuz" diye seslendi.

VATAN İÇİN YAPTI Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç’ın kardeşi Atilla Kılıç, ağabeyinin tam bir kahraman olduğunu belirterek, "O ne yaptıysa vatanı için yaptı. Para-pul, mevki-makam onun için önemli değildi. Türk milleti bunu bilsin. Gerçekten böyleydi. Ne kadar kahraman olduğunu silah arkadaşlarına sorun, onlar anlatsın. O hep birinciydi, ön saftaydı. 12 yıldır bordo bereliydi, önemli olan vatan, vatan sağolsun" dedi. Kardeş Kılıç, Erdoğan ve Büyükanıt’a da, "Kardeşim vatan için öldü. tek terdi vatanı korumaktı. Vatan sağolsun" dedi. Kılıç’ın kızkardeşi Lütfiye ise "Kalleş köpekler, kahraman kardeşimi sırtından vurdular" diye konuştu.

BARDAKOĞLU KILDIRDI Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, üç şehit için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Bardakoğlu, namazın ardından yaptığı konuşmada, "üç yiğidin" cenaze namazını kıldıklarını söyledi. Kuran-ı Kerim’in, "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, onlar diridir" buyurduğunu belirten Bardakoğlu, vatan için, millet için, birlik ve dirlik için şehit olan askerlerin mekanlarının cennet olmasını diledi.

HELİKOPTER KAZASI
Şehitler hakkında verilen bilgi kağıdında ölüm yeri için Irak’ın Kuzeyi denildi. Şehit Binbaşı için terör örgütü ile çatışma pilotlar içinse helikopter kazası denildi. Genelkurmay düşen helikopter için yayınaldığı açıklamada "helikopter kırımı" demiş, kaza demekten kaçınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!