Talabani uyanık ol, yemek olma

Güncelleme Tarihi:

Talabani uyanık ol, yemek olma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği ’Güneş Harekátı’, DTP’nin Diyarbakır’da düzenlediği ve yaklaşık 10 bin kişinin katılıp, PKK’nın adeta gövde gösterisi ve mitinge dönüşen basın açıklamasıyla protesto edildi.

DTP İl binasından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi’ne kadar 2 kilometrelik yürüyüşe katılanlar, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüşte Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’ye yönelik Kürtçe, ’Talabani uyanık ol, biz öğle, sen de akşam yemeği olursun’ yazılı pankart taşındı. Mitingde konuşan Leyla Zana, "Artık yeter, ya özgürlük ya ölüm, ya ölüm ya da barış ve kardeşlik diyoruz" dedi. Leyla Zana, konuşmasının ardından Demokratik Toplum Kongerisi’nin 1’inci Olağanüstü Toplantısı’nın sonuç bildirgesini Türkçe olarak okudu. Bildirgede, kongrenin Kürt sorununun en çağdaş ve halklar adına en gerçekçi çözüm yolunun ’Demokratik Özerk Kürdistan’ olduğunu ilan ettiği belirtildi. Mitingin ardından dağılan bazı göstericiler Bağlar’da sokakta barikat kurup polislere taşlı saldırıda bulundu. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı.

Harekáta karşı Apo posterleri

DTP’nin düzenlediği eylemde, Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir konuşurken, terör örgütü PKK flamaları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları açıldı. Baydemir, PKK’lılara "gerilla" derken Zana, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Biz özgürleşene kadar dünya bize zindan olsun" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!