Kamer Genç’i önleme yasası

Güncelleme Tarihi:

Kamer Genç’i önleme yasası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in sıkı muhalefetini bir türlü engelleyemeyen AKP’liler sonunda çareyi kanun teklifi vermekte buldu. AKP’li Bülent Arınç’ın da imzasını taşıyan teklifte, kanunların yürürlük maddeleri üzerindeki görüşmeler kaldırılıp, konuşmalar sınırlandırılıyor.

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in tek başına yürüttüğü muhalefetten bıkan AKP, Kamer Genç’i önlemek için kanun teklifi hazırladı. AKP Manisa Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve Giresun Milletvekili Hasan Sönmez’in imzasını taşıyan teklifte, "Kanunlar ve Tüzükler metinlerinde yürütme ve yürürlükle ilgili özel bir hüküm bulunmadığı taktirde, Resmi Gazete’de yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Kanunda, yürütme ve yürürlükle ilgili özel bir düzenleme olmadıkça yürütme ve yürürlük maddesi konulmaz" denildi.

Arınç, hazırladığı yasa teklifinin gerekçesinde, Meclis’in çalışmalarının daha verimli ve ekonomik olarak yürütmesini amaçladığını savundu. Teklifinin gerekçesinde, "TBMM’nin yasama ve denetime ilişkin iş yoğunluğu söz konusu olduğu halde kanun tasarı ve tekliflerinin görüşülmesi sırasında yürürlük ve yürütme maddeleri üzerinde de görüşme açılmakta ve ciddi bir zaman israfı yaşanmakta, sırada bekleyen işler gecikmektedir" ifadelerine yer verdi.

AKP grubu daha önce de Arınç’ın Meclis Başkanlığı döneminde hazırladığı TBMM içtüzüğünün bazı maddelerinin değiştirilmesi için teklif vermişti. Bu teklifte muhalefetin yasa maddeleri üzerine verdiği önergelere ve bunun üzerinde konuşulmasını sınırlıyor. Teklif henüz gündeme alınmadı.

Tek kişilik muhalefetinden asla vazgeçmeyen Kamer Genç, hemen tüm görüşmelerde kürsüye çıkarak "AKP’lilerin asabını" bozdu. Türbanla ilgili Anayasa değişikliği görüşmelerinde konuşmasını bitirdikten sonra "Kürsü işgali çağrısı yapalım" diyerek kürsüden ayrılmaması tek başına muhalefet çizgisinin son örneğiydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!