Sevgilisine 'tek taş' alabilmek için kapkaç yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisine tek taş alabilmek için kapkaç yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 12:53

KONYA'da, bir hafta içerisinde 4 kadının çantasını çaldığı iddia edilen 22 yaşındaki Ali Karabacak ile onun çaldıklarını satan 20 yaşındaki Mustafa Erdeniz polis tarafından yakalandı. Karabacak, polis verdiği ifadede, “Çok sayıda sabıkam var. Bu yüzden iş vermiyorlar. Sevgililer Günü'nde sevgilime tek taş yüzük alma sözü vermiştim. Param yoktu. Bu yüzden kapkaç yaptım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

6 Şubat'ta merkez Meram İlçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi'nde kimliği açıklanmayan bir kadın doktorun çantası otomobilini park ettiği sırada çalındı. 09 Şubat'ta merkez Şelçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde bir mağazada çalışan kadının, 10 Şubat'ta da Meram İlçesi Lastik Durağı'nda bir kadın avukatın, 11 Şubat'ta ise kadın öğretmenin omzundan çantası çalındı. 4 kadının çantasını çalan kapkaçcı, 4 olayda da bisikletiyle olay yerinden uzaklaştı.

Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri verilen eşkal doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, eşkale uygun bir kişinin, beyaz altın yüzük ve cep telefonlarını, kuyumculardan tek taş yüzükle değiştirmek istediği bilgisisine ulaştı. Bir kuyumcudan çıkan ve hırsızlıktan 33 suç kaydı bulunan Ali Karabacak, Selçuklu İlçesi Nalçacı Caddesi üzerinde yakalandı. Karabacak'ın üst aramasında çalınan malzemelerden bir kısmı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Hırsızlık Bürosu'nda sorgulanan Karabacak, polise verdiği ilk ifadede, “Çok sayıda sabıkam var. Bu yüzden iş vermiyorlar. Sevgililer Günü'nde sevgilime tek taş yüzük alma sözü vermiştim. Param yoktu. Bu yüzden kapkaç yaptım” dediği öğrenildi.

Polis, Karabacak'ın ifadesi doğrultusunda, Mustafa Erdeniz de gözaltına alıdı. Şüphelilerin kaldığı 5 ayrı evde yapılan aramada, 4 kadının çantasından çıktığı belirlenen 4 bin YTL değerinde çeşitli markalarda 5 cep telefonu, deri cüzdan, bir yüzük ve kol saati ele geçirildi. Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!