DTP ön savunmasını bugün sunacak

Güncelleme Tarihi:

DTP ön savunmasını bugün sunacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 00:00

Demokratik Toplum Partisi (DTP), hakkında açılan kapatma davasında ön savunmasını, tanınan ek sürenin son günü olan bugün Anayasa Mahkemesi’ne sunacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP’nin ’devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine eylemlerin odağı’ haline geldiği gerekçesiyle, ’temelli kapatılması’ istemiyle dava açmıştı. Başkan Haşim Kılıç’ın belirleyeceği bir günde toplanacak 11 üyeli Anayasa Mahkemesi Heyeti, DTP hakkındaki kapatma davasını karara bağlayacak. Kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7’sinin oyu gerekecek. Yüksek Mahkeme, ön savunma için 3 ay ek süre isteyen DTP’ye, 1 ay ek süre vermişti.

DTP, ÖCALAN’IN SES VE GÖRÜNTÜ KASETLERİNİN ANAYASA MAHKEMESİ’NE SUNULMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘temelli kapatılma’ talebiyle açılan davada DTP'nin yazılı ön savunması Anayasa Mahkemesi’ne verildi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ve avukatlar Nursel Aydoğan, Mahmut Tanzi, İbrahim Özdemir ile Mızgin Irgat Anayasa Mahkemesi’ne gelerek yazılı ön savunmalarını sundular. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kaplan, savunmalarında, İmralı Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan’ın iddianamede yeralan ifadelerinin ses ve görüntü kayıtlarının da istendiğini açıkladı. Kaplan, “En kötü iddianame ile karşı karşıyayız. Türkiye, siyasi partiler mezarlığı olmaktan kurtulmak zorundadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!