'Erkek hemşire karıma iğne yapamaz'

Güncelleme Tarihi:

Erkek hemşire karıma iğne yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 12:54

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, eski eşine acil serviste erkek hemşirenin iğne yapmasını engelleyen Davut Danışmaz, doktorla tartıştı. Doktora küfrettiği ve hakarette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Davut Danışmaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Berber Davut Danışmaz, önceki gün saat 21.00 sıralarında Ereğli Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatan oğlunu ziyarete gitti. Danışmaz, ziyaret sırasında oğlunun yanında refakatçi olarak bulunan boşandığı eşi Pelin Temel’in rahatsızlanması üzerine aynı hastanenin acil servisine götürdü. Nöbetçi doktor Kenan Şahin, boğaz ağrısı, mide buluntısı şikayeti bulunan Pelin Temel’i muayene ettikten sonra iğne yapılması talimatını verdi. Acil serviste görevli erkek hemşire, Pelin Temel’e iğne yapmak isterken, Davut Danışmaz’ın engellemesiyle karşılaştı. Davut Danışmaz, iğnenin bayan hemşire tarafından yapılmasını isteyerek erkek hemşireyi istemedi. Bu sırada doktor Kenan Şahin araya girdi. Erkek hemşirenin eski eşine iğne yapmasını istemeyen Davut Danışmaz, doktorla de tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine hastane polisi olaya müdahale etti. Doktor Şahin’in kendisine küfür ettiği ve hakarette bulunduğunu öne sürerek şikayetçi olması üzerine Davut Danışmaz gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Davut Danışmaz, ‘görevli memura hakaret’ ve ‘küfür" suçlamasıyla sevk edildiği cumhuriyet savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

20 yıllık doktor 46 yaşındaki Kenan Şahin, hastayı muayene ettikten sonra iğne yapılması için erkek hemşirelere yönlendirdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Acilde yoğunluk olduğundan iğneyi erkek hemşire yapacaktı. O sırada hastanın eşi olduğunu söyleyen kişi duruma müdahale etti. Kendisine böyle bir hakları olmadığını, bunun çalışma düzenlerini bozacağını, bekleyen diğer hastaların da hayati tehlikesi olabileceğini anlatmaya çalıştım. Ancak hakarete uğradım. Benim için hastanın sağlığı önemli. Bir ay içinde bu olaya benzer 4 olayla karşılaştım.”

Davut Danışmaz ise, boşandığı eşine erkek hemşire tarafından iğne vurulmaması için doktorla tartıştığını, iğnenin bayan hemşire tarafından yapılmasını istediğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!