Gül de PKK'lı affetti

Güncelleme Tarihi:

Gül de PKKlı affetti
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 05, 2008 10:44

Cumhurbaşkanı Sezer, görevi süresince en çok eleştirildiği konulardan biri de örgüt üyesi mahkumları affetmesiydi. Gül de görevinde bu geleneği sürdürdü ve dün bir örgüt üyesini affetti.

Haberin Devamı

Gül'ün affettiÄŸi mahkumlardan Mehmet Akatekin, 1993’te "Yasadışı örgüt adına Adana’nın Sakızlı köyü aÄŸasını öldürmek" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulmuÅŸtu. Ä°damla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkûm edilen Akatekin, 1994 ve 1996'da katıldığı ölüm oruçlarının ardından 'ÅŸizofreni' teÅŸhisi konulmuÅŸtu.          Â

 

GEREKÇE: SÃœREKLÄ° HASTALIK-SAKATLIK        Â

 

Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporlara göre, hükümlülerin  Derviş Uzun'un sürekli hastalık/sakatlık niteliği arz edecek şekilde vücudunun tamamen felç olması ve felce bağlı olarak vücudunda yaralar açılması, hükümlü Mehmet Akatekin'in şizofreni olması, ayrıca adları geçen hükümlülerin kalan cezalarının infazı amacıyla ceza infaz kurumlarında bulundurulmalarının, ilgililerin sağlık sorunları sebebiyle bu kurumların işleyişinde olumsuz sonuçlara yol açmasını dikkate alarak, adları geçen hükümlülerin kalan cezalarını, kaldırdığı belirtildi.

 

Haberin Devamı

DİĞERİ ADLİ SUÇLU

 

Diğer tutuklu Derviş Uzun ise Tranzon'da 7 Şubat 2002 tarihinde Hacıkasım Camii’nin elektrik faturası yüzünden çıkan tartışmada Dernek Başkanı Mehmet Şen ile oğlu Mustafa Şen'i öldürdüğü için 28 yıl cezası almıştı. Aynı olayda omuriliğine isabet eden kurşunla felç kalan Derviş Uzun affedilmek için Cumhurbaşkanı Gül'e başvuruda bulunmuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!