30 Savaşan Şahin 12 saat vurdu

Güncelleme Tarihi:

30 Savaşan Şahin 12 saat vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2008 00:00

Türk savaş uçakları, Kuzey Irak’taki terör yuvalarına ağır bir darbe daha indirdi. Yine gece karanlığında başlayıp 12 saat süren hava operasyonunda, 77 hedef vuruldu. Bingöl’de 10 teröristin öldüğü çatışmanın da detayları belli oldu. Kar ve tipiye güvenip rahat davranan teröristleri, ’kutup giysili’ timlerin takip edip avladığı bildirildi.

TÜRK Hava Kuvvetleri, dün beşinci kez Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine sınır ötesi operasyonu düzenledi. Genelkurmay’ın toplam 77 hedefe yönelik bu operasyonu belirli aralıklarla tam 12 saat sürdü.

30 UÇAK Dün sabaha karşı 03.00 sıralarında başlayan operasyona yine Diyarbakır’da konuşlu "Atmaca" ve "Pars" olarak bilinen 181 ve 182. filolardaki "Savaşan Şahin" F-16’lar katıldı. Tamamen PKK unsurlarını hedef alan operasyonda yaklaşık 30 kadar jet görev yaptı.

HAKURK YİNE VURULDU 16 Aralık ve 15 Ocak’taki operasyonlarda hedef olan Hakurk Kampı, dünkü operasyonda bir kez daha vuruldu. PKK’nın ağır kış koşullarını geçirmek için çeşitli erzak ve mühimmat sakladığı bu kampta, elle kazılmış çok sayıda mağara da bulunuyor. Hedeflerin belirlenmesinde yine Türk istihbarat birimleri ile insansız uçak Heron’lardan gelen bilgiler önemli rol oynadı. Türk jetleri, daha önceki operasyonlarda olduğu gibi genel maksat bombalarının yanısıra lazer güdümlü 2 bin librelik GBU 10 ile 500 librelik GBU 12 bombalarını yağdırarak nokta hedefleri vurdu. Operasyon haberi daha önce Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye bağlı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) sitesinden duyurulsa da, Genelkurmay taarruzların tamamlanmasından sonra internet sitesine açıklama koydu. Bu açıklamadan da operasyonun belirli aralıklarla 12 saat sürdüğü anlaşıldı. Açıklamada şöyle denildi:

03.00’DEN 15.15’E KADAR Türk Hava Kuvvetleri’ne mensup savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefleri, 04 Şubat 2008 günü saat 03.00’den itibaren icra edilen etkili bir hava harekátı ile vurmuşlardır. Hava taarruzu esnasında, istihbarat kaynaklarınca tespit ve teyit edilen 11 adet hedef grubu (yaklaşık 70 hedef) ateş altına alınmış ve görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız saat 15.15 itibarı ile emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir. Harekátta terör örgütüne ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedeflere taarruz edilmiş, bölgedeki sivil halkın harekáttan etkilenmemesi için azami hassasiyet gösterilmiştir."

Kar durdu başladılar

Kar yağışının durmasının ardından, Şırnak’ta da PKK’lı teröristlerin bulunduğu belirlenen Bestler Dereler bölgesinde hava destekli kapsamlı operasyon başlatıldı. Helikopterler havanın açmasıyla birlikte Şırnak’taki 23’üncü Sınır Tümen Komutanlığı’ndan dün aralıklarla havalanarak operasyon bölgelerine gitti. Kobra ve Sikorsky helikopterler, Bestler Dereler bölgesinin yanı sıra Küpeli Dağın’da teröristlerin gizlendiği bölgeleri bombaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!