Çarsaf ve cüppe zenginlik getirir

Güncelleme Tarihi:

Çarsaf ve cüppe zenginlik getirir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 00:41

İmam Hatipliler, AKP ve MHP’nin üniversitelerde türban serbestisine ilişkin geliştirdikleri ’çene altı’ formülünü, "İğrenç ve ayıp" olarak nitelendirdiler.

Üniversitelere türbanın yanısıra çarşaf, sarık, cüppe ile girilmesinin zenginlik ve çeşitlilik olacağını iddia eden İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula, "Türkiye’de kaç kişi burkayla, çarşafla okula gelir ki? Gelen de bir gün, 2 gün gelir. Sonra genele uyar, vazgeçer" dedi. Sula Hürriyet’e şunları söyledi:

TÜRBAN, TÜRKİYE’DE PROBLEM İmam hatiplerden mezun olup, türban ve katsayı nedeniyle Türkiye’de öğrenim göremeyen binlerce öğrencimiz var. Türban sadece Türkiye’de problem. Komünist ülkelerde bile böyle bir uygulama yok. Üniversite öğrencisinin eteğinin boyuna, şapkasının, çorabının rengine kimse karışmıyorsa, türbanın şekline de kimse karışamaz. Her okulun başına jandarma dikip, kızları mı kontrol ettireceğiz? Bu iğrenç birşey. Yakında türban rengini de ayarlamaya kalkarlar. Kıyafet özgürlüğü insan hakkıdır. Üniversitelere özgürlük geliyorsa, kamuya da serbestlik sağlanmalı. Bize ’Hadi alın size hürriyet veriyoruz’ gibi bir yaklaşım sergilemesinler. Bu zaten en tabii hakkımız." 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!