Üniversite ile sınırlı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ile sınırlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile vardıkları türban mutabakatı için, "Yapılacak düzenlemeler yükseköğrenim kurumlarıyla sınırlı olacak. İlk ve orta öğretim kurumları bunun dışında kalacak" dedi.

Bahçeli, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TÜSİAD ve medyayı sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

MUTABAKAT

Son 40 yılın kısır tartışmalarının malzemesi olan türban sorunu, çözüm aşamasına getirildi. Fiili başörtüsü yasağı, yükseköğrenimle sınırlı kaldırılıyor. Yapılacak düzenlemeler yükseköğrenim kurumlarıyla sınırlı olacak. İlk ve orta öğretim kurumları bunun dışında kalacak. Kamuda kamu hizmeti verenler de bu düzenlemenin kapsamı dışında.

BAŞÖRTÜ TANIMI

Başın nasıl örtüleceği YÖK Kanunu Ek 17. maddede açıkça tanımlandı; başın örtülmesinde yüz açık olacak ve bu örtünme kişinin kimliğinin tanınmasına imkan verecek. Baş çene altından bağlanacak şekilde örtülecek. Bu baş örtme dışındaki çarşaf, peçe, burka gibi kıyafetlerle yüksek öğretim kurumlarına girilmesine izin verilmeyecek.

ENDİŞEDE HAKLILAR

Seslendirilen endişelerin başında, ilerde başörtüsü serbestisinin ilk-ortaöğretime ve kamu alanına taşınacağı, bu yöndeki taleplerin cesaret kazanacağı kaygısı yer aldı. Bu konuda önyargısız ve samimi olanların duydukları bu endişe, genelinde haklı sayılabilir. Ancak iki parti arasındaki mutabakat, bu endişelere yer bırakmıyor. Başörtüsü sorunu yüksek öğrenimde yaşanan bir mesele. Çözümün çerçevesi bununla sınırlı kalacak. Üniversite dışında, böyle bir düzenleme hiçbir şart altında düşünülemeyecek.

DERS ALMAYIZ

Cumhuriyet’in temel ilke ve değerlerine bağlılık konusunda Baykal’dan alacağımız hiçbir ders veya nasihat yok. Baykal’ın ’dışlayıcılık ve bölücülük’ iddiası açık ve çok tehlikeli bir tahrik ve istismar çabası.
/images/100/0x0/55ea9468f018fbb8f8893915


MHP’nin izleyicisi

MHP
Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında, türban konusunda AKP ile sağlanan uzlaşmayı değerlendirirken, izleyici bölümündeki türbanlılar sık sık alkışladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!