Ajandalarından kimler çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

Ajandalarından kimler çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 00:00

Ergenekon’un ’en ağır ismi’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde, onlarca ajanda bulundu. Küçük’ün, tarih sırası, telefonlarıyla ’yardımda bulunduğu’ isimleri kaydettiği belirtilen bu ajandalarda, asker, emniyetçi, MİT elemanı, işadamı, siyasetçi ve sanatçı isimlerine rastlandığı kaydedildi.

ERGENEKON örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde, 1974 yılından bu yana yardımcı olduğu kişilerin isimlerini tuttuğu onlarca ajanda ele geçti. Tarih sıralı ajandada sıralanan isimlerin yanında telefon numaraları ve hangi konuyla ilgili yardımda bulunulduğunun belirtildiği kaydedildi. Beşiktaş Levazım Sitesi’ndeki evinde gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün sorgusuna önceki gece başlandı. Küçük’e ilk olarak özgeçmişi soruldu. Özgeçmişini ayrıntılı şekilde anlatan Küçük, Ümraniye’de ele geçen el bombaları ile ilgili bildikleri sorulunca, ’Haberdar olmadığını’ iddia etti.

ARKADAŞLARINI ’TANIDI’ Ardından, operasyonda gözaltına alınan kişilerin isimleri okunan Küçük’e, bu kişileri tanıyıp tanımadığı soruldu. Bazı isimleri, asker ve sivil hayatta yakın arkadaşı olmaları nedeniyle tanıdığını söyleyen Küçük, tanıdığını söylediği kişilerin, Ümraniye’de ele geçen el bombalarıyla bir bağlantılarının bulunup bulunmadığı konusunda ise bir fikre sahip olmadığını belirtti. Veli Küçük’e, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nu öldürdüğünü söyledikten sonra, İzmir Alsancak’ta el bombasıyla öldürülen İbrahim Çiftçi olayı ile ilgili bildikleri de soruldu. Küçük, bu olayla ilgili de bir bilgisi bulunmadığını, Çiftçi’yi tanımadığını söyledi. Çiftçi’nin Ümraniye’de ele geçen el bombalarıyla aynı seriden bir el bombasıyla öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Zaman zaman dinlenmesi için sorgusuna ara verilen Veli Küçük’ün son derece sakin olduğu belirtildi.

AJANDALARDA ’HERKES’ VAR Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde yapılan aramada bulunan onlarca ajanda ise, bir bilgisayar ve birçok CD ile birlikte Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Ajandaları inceleyen ekipler, Veli Küçük’ün, tarih sırasına göre 1974 yılından bu yana yardımda bulunduğu kişilerin isimlerini yazdığı, yanlarına telefonları ve hangi konuda yardımda bulunulduğunu da not ettiğini belirledi. Ajandalarda sık sık asker, emniyetçi, MİT elemanı, işadamı, siyasetçi ve sanatçı isimlerine rastlandığı kaydedildi. Ajandalardaki isimlerden bazılarının, Ergenekon örgütüyle bağlantısı araştırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!