81 vilayetten 10'ar vatandaşla 28 Ekim resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

81 vilayetten 10ar vatandaşla 28 Ekim resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 21:45

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ‘köklü değişiklik’ yaptıklarını belirterek, “28 Ekim öğle vakti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sadece 81 vilayetimizden 10’ar vatandaşımızın katılacağı bir resepsiyon veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün muhtarlarla bir araya gelen Erdoğan, özetle şunları söyledi:


KURU DEVLET TÖRENLERİ


“Birileri çıkıp bizim sık sık muhtarlarımızla bir araya gelmemizi eleştiriyor, rahatsız oluyorlar. Onları üzecek bir haber daha vereyim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yıldönümünde ülkede kutlamalar yapacağız. Cumhuriyet bayramları bugüne kadar genellikle içinde cumhurun yer almadığı kuru devlet törenleri şeklinde cereyan etmiştir. 28 Ekim öğle vakti burada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sadece 81 vilayetimizden milletimizin katılacağı bir resepsiyon veriyoruz. 81 ilimizin her birinden herhangi bir unvanı, resmi görevi olmayan 10’ar vatandaşımızı burada ağırlayacağız. Böylece Cumhuriyet Bayramı’nı milletin evinde, milletle birlikte kutlama geleneğini başlatmış olacağız. Bu bir ilk olacak. Yeni evimizi yapınca bu sayı artacak. 29 Ekim’de mutat törenleri yapacağız. 29 Ekim törenlerinde köklü değişiklik yaptık. Bu törenleri formatından çıkarıp ülkenin tarihini, kültürünü, Cumhuriyet’in kazanımlarını ifade eden yapıya büründürüyoruz.

Haberin Devamı


AVARA KASNAK GİBİLER


Bizi eleştirenler lafa gelince en büyük Cumhuriyetçi, milliyetçi, ulusalcıdır. Peki siz Cumhuriyet için bugüne kadar ne yaptınız? Bir şey yapıyormuş gibi görünürler ama avara kasnak (kasnakta bir mekanizma ancak günlük dilde bir işe yaramayan faaliyet anlamı var) gibi ne işe yaradıkları belli değildir. Ülkeye, millete faydaları olmadığı gibi demokrasiye tahammülleri yok. Ağızlarından barış lafını düşürmeyip ülkeyi kana boğmaya çalışanlar gibi demokrasi derler ama faşistin önde gidenleridir. Kendi görüşlerinden başka hiçbir görüşe tahammülleri yoktur. Çünkü milletten vekalet almadan ülkeyi babalarının malı gibi yönetmeye alışmışlar. İstiyorlar ki Tayyip Erdoğan karışmasın. Tayyip Erdoğan kendi işini yapıyor, siz de kendi işinizi yapın. Muhalefet, PKK, Paralel Yapı bunu istiyor.


MANKURTLARIN DURUMU ÜZÜYOR


İçerideki mankurtların durumu bizi üzüyor. Bu ülkenin ekmeğini yediği halde iradelerini başka ellere teslim edenler, acınacak durumdadır. Kendi tarihine, medeniyetine yabancılaşmış, düşman kesilmiş bu güruhun kavgasının milletin kendisiyle olduğunu biliyoruz. Ben faniyim, bugün varım, yarın olmayabilirim. Türkiye’nin kutuplaştığından şikâyet edenlerin asıl sıkıntısı bu ülkenin kendilerine teslim edilmemesidir. Bundan çok rahatsızlar. ‘Milli iradeyi boşverin ülkeyi bize teslim edin’ diyorlar. Artık o devirler geride kaldı. Önce devlet, sonra insan o geride kaldı. Önce insan, sonra devlet.

Haberin Devamı


ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLELİM


Bölgedeki Kürt kardeşlerim de terör örgütüne karşı tavrını koymalıdır. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim. İlkeli duruşumuzu, kararlı şekilde devam ettireceğiz. Terör örgütü tüm silahları bırakana, bırakmak da yetmez toprağa gömüp üzerine beton dökene, tüm elemanları topraklarımız dışına çıkarana kadar bu mücadele sürecektir. Kesinlikle hedef sadece 1 Kasım da değil onu biliniz.”

81 vilayetten 10ar vatandaşla 28 Ekim resepsiyonu

BALKABAKLI AŞURE

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Afyonkarahisar, Ankara, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Çanakkale, Kars, Trabzon, Rize, Bayburt, Antalya, Şanlıurfa ve İstanbul’dan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantı sonrası verilen yemek sırasında muhtarlara kendi eliyle aşure servisi yaptı. Aşurenin balkabağı içinde getirilmesi dikkat çekti. Muharrem ayı dolayısıyla pek çok ilde vatandaşlara üzeri Cumhurbaşkanlığı Forsu şeklinde aşure ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!