80'inci yıl şerefine

Güncelleme Tarihi:

80inci yıl şerefine
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2003 01:45

Binlerce İstanbullu dün, Şişli Belediyesi'nce yaptırılan 3 bin 800 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nı Mecidiköy'den Taksim'e kadar açtı. Ankara'da da 433.5 metrekarelik en büyük ‘uçan bayrak’ Hipodrom'a indirildi.

Türkiye, Cumhuriyet'in 80'inci yıl kutlamalarında ‘Dünyanın en büyük ulusal bayrağı’ ve ‘Dünyanın en büyük uçan bayrağı’ dallarında, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. Her iki bayrak da, dün kutlama törenlerinde tüm görkemleriyle halkın huzuruna çıktı.

Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan 3 bin 800 metre uzunluğunda, 4.5 metre eninde ve 3 bin 500 kilo ağırlığındaki dev Türk Bayrağı, dün binlerce İstanbullunun elinde, Mecidiyeköy'den Taksim'e uzandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde saat 13.00'de başlayan ve iki saat süren yürüyüşe İstanbul Valisi Muammer Güler, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da katıldı. 15 bin 750 metrekare bayrak, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde taşındı. Yürüyüşte bazı sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve Kurtuluş Savaşı gazileri de bulundu.

Bugüne kadar Türkiye'de üretilen bu en uzun bayrak, 80 kişilik bir ekiple, 6 aylık bir çalışma sonunda, 300 milyar lira harcanarak hazırlandı. Şişli Belediyesi yetkilileri bayraklarının, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye de aday olduğunu belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!