Tetikçi 4 yıldır ’uyuyordu’

Güncelleme Tarihi:

Tetikçi 4 yıldır ’uyuyordu’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 00:00

Orhan Pamuk suikastı için Ergenekon örgütünün görev verdiği iddia edilen tetikçi Selim Akkurt, 18 yaşında, abisinin kayıtlara ’Kürt’ diye geçen katilinin kardeşini öldürdü. Akkurt’a, yine iddiaya göre ’Ergenekon’ sahip çıktı, 2004’te işlediği ikinci cinayetten beri örgütün ’korumasındaki’ tetikçi, planlanan Pamuk suikastı için seçildi.

ERZURUM’lu Selim Akkurt, 16 yaşındayken ağabeyi cinayete kurban gitti. Ağabeyinin katili, kayıtlara göre bir Kürt’tü. Milliyetçi ve muhafazakar bir aile yapısında büyüyen Akkurt, o tarihten sonra Kürtlere düşmanlık besledi. 2 yıl sonra ağabeyinin katilinin kardeşini öldürdüğünde, 18 yaşındaydı. Cinayetten sonra kaçtı. İstanbul’daki hemşehrileri onu koruyup, sakladı. Selim Akkurt’u, kollayıp, kaçışını kolaylaştırmak için sahte kimlik temin edenlerin arasında, ’Ergenekon’ operasyonunda gözaltına alınan uzman çavuş Muhammed Yüce de vardı.

23’ÜNDE 2. CİNAYET Akkurt, 23 yaşında, İstanbul’da 2’nci cinayetini işledi. 31 Ağustos 2004’te Bostancı, Tataroğlu Camii önündeki otobüs durağında evine gitmek için otobüs bekleyen, bir köftecide çalışan İlhan Yatağan’ı kurşun yağmuruna tuttu. Yatağan öldü, Akkurt, yine kaçtı. Polis, cinayeti, ayrıldığı nişanlısının İlhan Yatağan’la
görüştüğünü öğrenen Akkurt’un işlediğini saptadı. Ancak, Akkurt yine yakalanamadı. Uzman Çavuş Yüce ile ilişkisini hiç kesmeyen Akkurt, Beyoğlu’nda bir tekstil şirketinde güvenlik görevlisi oldu.

POLİSİN İNCE TAKTİĞİ Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Fikri Karadağ ile tanışmasını da Yüce sağladı. ’Ergonekon’ örgütünün suikast planlarında Selim Akkurt’a tetikçi görevi verildi. 1,5 ay önce, ilk cinayetinden tam 10 yıl sonra polisin sessiz sedasız gözaltına aldığı Akkurt’a, operasyonun üzerindeki örtünün sıyrılmaması için suikast girişimi ile ilgili tek soru sorulmadı. İki cinayetten tutuklanan Akkurt, önümüzdeki günlerde soruştuma savcısı Zekeriya Öz’e ifade verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!