Yüzde 47 beklentilere cevap içindi

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 47 beklentilere cevap içindi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, türbanı üniversitelerde serbest bırakma girişimlerine gelen tepkilere örtülü bir biçimde yüzde 47 anımsatmasında bulunarak yanıt verdi.

Erdoğan, "22 Temmuz’da milletimiz hem geçen dönemdeki politikalarımıza güvenoyu vermiştir, hem de önümüzdeki dönemdeki talep ve beklentilerine cevap vermemizi istemiştir" dedi. Erdoğan, çok sayıda türbanlı partilinin de katıldığı partisinin dünkü Meclis grubunda, bütün gayretlerinin Türkiye’yi, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olduğunu savunarak, şu mesajları verdi:

DEMOKRASİMİZ OLGUNLAŞTI "Türkiye’nin gelişiminin temel şartı kronik hale gelen sorunları bir bir çözerek toplumumuzu rahatlatmak, devlet millet kaynaşmasını geliştirmektir. Sorunlarımızı çözümsüzlüğe mahkûm etme lüksümüz de enerjimizi anlamsız gerilimlerle heba etme lüksümüz de yoktur. Demokrasimiz, hukuk devleti anlayışımız her türlü sorunu tartışacak, değerlendirecek, çözüme kavuşturacak olgunluğa ulaşmıştır. Tek amacımız, demokrasimizin çıtasını yükselterek halkımızı huzur ve adalete kavuşturmaktır."

ERDOĞAN DAVOS’A GİTMİYOR Erdoğan, hafta sonu katılacağı Davos programını yoğun çalışmasını gerekçe gösterip iptal etti. Erdoğan, "2-3 gün ayrılmam çalışmalarım için sıkıntı doğuracaktı. Bundan dolayı gitmiyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!