Paşaya jet boşanma

Güncelleme Tarihi:

Paşaya jet boşanma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 00:00

Tuğgeneral Celal Çıtak ile 26 yıllık eşi Neşe Çıtak'ın boşanma davası bugün sonuçlandı.

Paşaya jet boşanma

BUGÜN BOŞANDILAR

Dün başvuru yapan Çıtak çiftinin davası bugün sonuçlandı. Çıtaklar boşandı. 
EŞİNDEN
ayrılabilmek için görevinden istifa eden Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak’ın, "Bu üniformayı tertemiz giydim, tertemiz bırakmak durumundayım" sözlerinin ardından, eşi Neşe Çıtak da Hürriyet’e konuştu. Tuğgeneral Çıtak’ın 26 yıllık eşi, "Ayrılsak da o benim her şeyim olmaya devam edecek. Aldığı karardan dolayı da kendisiyle onur duyuyorum" dedi. Eşinin, başka bir kadınla ilişkisi olduğu iddiasıyla boşanmak istediği yolundaki iddialara ise, "Asla böyle bir şey yok. Gözümle görsem bile buna inanmam" diyen 2 çocuk annesi Neşe Çıtak, ayrılıklarının bu tür iddialarla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi. Eşinin son derece başarılı bir asker olarak bilindiğini, kendisiyle de her zaman kıvanç duyduğunu belirten Neşe Çıtak, konuşurken göz yaşlarına hákim olamadı.

ONU İNCİTMEYİN
Eşinden boşanma kararı alan ve bunun için protokol imzalayan Neşe Çıtak, duygularını şöyle anlattı: "Ben kendimden çok eşimi düşünüyorum bu konuda. Çok hassas bir insandır. O incinmeyi, kırılmayı asla hak etmiyor. Buna özen gösterilmesini istiyorum. O iyi olursa, ben bu zor günleri daha kolay aşarım. Eşim, özü-sözü doğru, dürüst, namuslu, gerçek bir askerdi. Son dönemde aramızda bazı anlaşmazlıklar çıktı. Bazılarının iddia ettiği gibi eşimin başka bir kadınla ilişkisi olduğu için ayrılmaya karar verdiğimiz yolundaki iddialar doğru değil. Bu tür haberlere ondan çok ben üzülüyorum. Kesinlikle öyle bir şey yok. Eşimin bir başka kadınla olduğunu görsem bile inanmam. Mazbut bir yaşantısı vardı."

DÜŞMANI ÇOK
Neşe Çıtak, ayrılık kararı almalarının nedenini şöyle özetledi: "Eşimin ayrılmak için mesleğinden ayrılmasına da saygı duyuyorum. Askerlikte komutanın özel hayatı son derece önemlidir. Mutlu bir evlilik, terfilerde de her zaman dikkate alınmıştır. Şimdiye kadar bunu bizler de en iyi şekilde yaptık. Ama şimdi başaramayacağımızı anladık. O yüzden gerek evlilikte, gerekse askerlikte noktayı koymak istedik. Yine Celal paşamla biz dostuz, arkadaşız. Benim için çok değerlidir. O çocuklarımın babasıdır. Ne olur onu kimse üzmesin. Başarılı insanların düşmanı çok oluyor. Eşimin de düşmanı çok. Yetimdi, kimsesizdi, buna rağmen bu yerlere dişiyle, tırnağıyla, hak ederek geldi. Lütfen onu koruyun. Düşmanı çok olduğu için bu konuda korkularım var."

O KAHRAMANIMIZ
Eşinden ayrılma kararı almanın üzüntüsüyle konuşan Neşe Çıtak, sözlerini şöyle bitirdi: "O çok değerli bir askerdi. O benim ve çocuklarımın da kahramanıydı. Onların gözünde onu kimse küçültmesin. Hep kahramanımız olarak kalacak. Sadece evliliğimiz bitiyor. Onun dışında bizim arkadaşlığımız, dostluğumuz hep devam edecek. Eşim üniformasını çıkardıktan sonra cumartesi günü evime geldi. Birlikte kahvaltı yaptık. Konuştuk ve öpüşerek ayrıldık. O benim için çok değerli."

Gambia  jandarmasını eğitti
/images/100/0x0/55eac44bf018fbb8f8956061


SON derece parlak bir asker olan, bu Ağustos’ta Tümgeneralliğe terfi etmesi beklenen ve ani istifası şaşkınlık yaratan Celal Çıtak, 1997-1999 arasında Gambia’da jandarma birliklerini eğitmişti. Çıtak, Diyarbakır Bölge Komutanlığı’na atanmadan önce de Sivas İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunmuştu. Halkla ilişkileri son derece iyi olan Çıtak, Diyarbakır’da da terörle mücadelenin yanı sıra, halkı devletin yanına çekebilmek için değişik yöntemler uygulamasıyla da tanındı. Eşinden ayrılmak için üniformasını çıkaran ve bu konudaki açıklamaları Hürriyet’te yayımlanan Celal Çıtak, "Hürriyet’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Akrabalarım, beni tanıyanlar sizleri bu tutumunuzdan dolayı alkışlıyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!