Yaşar’sız 6 ay kábus gibiydi

Güncelleme Tarihi:

Yaşar’sız 6 ay kábus gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt, ülkesine, topluma yararlı evlat yetiştirmenin önemine değinirken, "Komutan eşi olmaktan bile zor" dedi.

Filiz Büyükanıt, kızı Bengü 1 yaşındayken eşinden ayrı kaldığı 6 ay için "Kábus gibiydi" yorumunu yaptı. İngiltere’ye resmi bir ziyarette bulunan Orgeneral Büyükanıt’la beraber Londra’ya gelen Filiz Büyükanıt, sorularımızı şöyle yanıtladı: "Çocuk yetiştirmek komutan eşi olmaktan daha zor. Çocuk yetiştirmek gelecek için çok büyük sorumluluk gerektiriyor. Komutan eşi olmak gerçekten zor, ama çocuk yetiştirmenin önemiyle karşılaştırınca çocuk yetiştirmek daha önemli, haliyle daha zor."

SÖZ VERDİK Filiz Büyükanıt, eşi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın askerliği süresince yaşadıklarını da şöyle özetledi: "Yaşar’la Türkiye şartlarında geç evlendik. O şark hizmetini tamamladı sonra evlendik; o yüzden zorlu yerleri çok görmedim, hep büyük şehirlerdeydim. Benim tren biletim daha çok Ankara-İstanbul arasındaydı. Yaşar, Belçika Mons ve İtalya Napoli’deyken hep yanındaydım, ama o 6 ay için İngiltere’ye gitmişti. O zaman ben Türkiye’de Bengü’yle beraber kaldım. Yaşar’sız o 6 ay kábus gibiydi. O tarihte paramız yoktu ve Bengü daha 1 yaşındaydı. Yaşar, Londra’ya dilini geliştirmek için gelmişti. Londra’da yanında olsak dilini geliştiremeyebilirdi. Ama o ayrılıktan sonra birbirimize, bir daha asla yalnız olmayacağız, diye söz verdik ve bugüne kadar bütün gezilere beraber gittik."

YALNIZ KALMAYIZ Eşinin emekliliği sonrası için neler düşündüğünü de, Filiz Büyükanıt şöyle aktardı: "Yaşar da ben de rahat insanlarız, rahat yaşamayı seviyoruz. Ama görüyoruz ki sadece asker değil siviller de ’Komutanım’ diyor. Çok yakın çevresi dışında ona ’Yaşar’ ya da ’Yaşar Bey’ diyen yok. İnsanlar emekli olduğunda görevi azalıyor, haliyle çevresindekiler de azalıyor. Bazıları bundan şikáyet edebilir, ama ben bunun görevdeyken ektiklerinizle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Görevdeyken fazlasıyla ektiğimizi, emekli olunca yalnız kalmayacağımızı düşünüyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!