60 ine tam isabet

Güncelleme Tarihi:

60 ine tam isabet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2008 00:00

Salı günkü bombardımanın fotoğraflarını dağıtan Genelkurmay, 3 ayrı bölgede toplam 60 hedefin savaş uçaklarımız tarafından tam isabetle vurulduğunu açıkladı.

HEDEFLER BÖYLE VURULDU - FOTO GALERİ

GENELKURMAY
Başkanlığı 15 Ocak’taki taarruzla ilgili detaylı bilgileri dün görüntülü olarak kamuoyuna açıkladı. Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’nın en önemli kamplarından birisi olan Hakurk başta olmak üzere Zap-Şivi ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen operasyonlara katılan uçakların çektiği görüntüler hem fotoğraf, hem de film olarak basına dağıtıldı.

Bu görüntüler, hedef kampların daha önceden nokta hedefi olarak tespit edildiği ve hiçbir sivile zarar vermeden yerle bir edildiğini ayrıntılı şekilde ortaya koydu. Genelkurmay’ın operasyonla ilgili ayrıntılı bilançosu şöyle:

8 HEDEF GRUBU Zap-Şivi bölgesinde 4, Avaşin-Basyan bölgesinde 2 ve Hakurk bölgesinde 2 olmak üzere sadece terör örgütünün kullandığı teyit edilmiş çok sayıda tesisi içeren, toplam 8 adet hedef grubu yaklaşık 60 hedef, savaş uçaklarımız tarafından ateş altına alındı. PKK terör örgütünce kullanılan 5 adet komuta, 2 adet muhabere, 15 adet eğitim ve 12 adet lojistik tesis ile 18 adet muhtelif sığınak-barınak, 2 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 4 adet silah-mühimmat deposu tahrip edildi.

Söz konusu tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme kullanılamaz hale getirildi.
/images/100/0x0/55ea2a56f018fbb8f86f3201


Tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğunun vurgulandığı açıklamada, teröristlerin kayıplarını belirlemek için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Yine Genelkurmay’ın internet sitesinden, İstanbul’un Fatih semtinde de önceki gün 1 teröristin teslim olduğu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!