25 Doçka sustu, mağara hastane yerle bir

Güncelleme Tarihi:

25 Doçka sustu, mağara hastane yerle bir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2008 00:00

Türk Hava Kuvvetleri’nin önceki gün düzenlediği kapsamlı hava operasyonunda yerle bir edilen Hakurk Kampı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın en gözde kamplarından biriydi.

Kamp, PKK’nın Türkiye’ye yönelik gerçekleştirdiği terör saldırılarının da önemli çıkış noktalarından birisi olarak biliniyordu. Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarından önceki istihbarat raporlarında Hakurk ve civarındaki diğer kamplarda 500’e yakın teröristin hareketlilik halinde olduğu bilgileri vardı. Kamp, etrafına yerleştirilmiş 25’e yakın Rus yapımı 14.5 milimetrelik Doçka marka uçaksavarla korunuyordu. Son operasyonda teröristler yerlerinden kımıldayamadığı gibi uçaksavarlar da imha edildi. Ayrıca kamp yakınlarındaki Kenicenge’de tam donanımlı hastane olarak kullanılan ve doktorlarında bulunduğu bir mağara da yerle bir edildi.

CUDİ’DE OPERASYON Dün sabah, bir grup teröristin Cudi Dağı’nda bulunduğu istihbaratı alınması üzerine bölgede hem karadan, hem de havadan operasyon başlatıldı. Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki Tank Taburu’ndan da bölgedeki stratejik noktalara sevkiyat yapılıyor.

Washington yolcusu

GENELKURMAY İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, önceki günkü Bağdat ziyaretinin ardından bu ayın sonuna doğru da ABD ile yapılacak yüksek düzeyli savunma grubu toplantıları için Washington’a gidecek. Saygun’un hem Pentagon hem de Ulusal Güvenlik Konseyi’nin önde gelen isimleriyle yapacağı görüşmelerde, PKK’ya karşı bundan sonra atılacak ortak adımların belirlenmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!