Enerji, sinerji Türkiye için

Güncelleme Tarihi:

Enerji, sinerji Türkiye için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir yandan kendisinin, diğer taraftan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerini, "Enerji, sinerji birleşir, kazançlı çıkan Türkiye olur. Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yaptım. Şimdi Cumhurbaşkanı olarak bu birikimlerimi ülkem için kullanmamdan daha doğal ne olabilir" dedi.

Gül, Kahire’de gazetecilerle sohbet ederken, Erdoğan’la ilişkilerinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Politikaları hükümet belirler. Dış politika zaten devletin politikasıdır. Bu noktada devreye girmem herkesi mutlu etmeli. Çünkü, edindiğim tecrübeyi, birikimi Cumhurbaşkanı olarak ülkemin yararına kullanıyorum."

’DEVLET GÜNÜ’

Gül, Erdoğan’la görüşmeleri konusundaki bir soru üzerine de şöyle konuştu: "Perşembe günlerini biz, ’devlet günü’ olarak adlandırırız. O gün programımı ertelememi gerektiren çok önemli bir şey yoksa MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı cve Başbakan’la görüşürüz. Oturur, gündemdeki ülke sorunlarını konuşuruz." Gül, "Başkomutanısınız. PKK kamplarına havadan başlatılan bombardıman konusunda size zamanında bilgi verildi mi?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Elbette. Baştan itibaren her adımda herşeyden haberim vardı."

POLİSİN BAŞARISI

Diyarbakır’daki hain bombalı saldırının sanığının yakalanmasına da dikkat çeken Gül, "6 evladımızı kaybettikten sonra
/images/100/0x0/55eb161ff018fbb8f8aa2440
polis çok önemli bir başarı elde etti. Neredeyse hiç delil yokken olayın sorumlusunu bulup yakaladı. Güvenlik güçlerimiz bölgede çok başarılı işler çıkarıyor, eyleme geçilemeden ele geçirilenler oluyor. Hepsi de anlatılmıyor" dedi.

Aida eşliğinde el ele

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider, Verdi’nin Aida Operası eşliğinde el ele yürüdü. Gül, Mübarek’in solunda yürüyerek tören kıtasını denetledi, "Merhaba Asker" diye selamladı. İki Cumhurbaşkanı bu sırada gazetecilere poz verdiler. İki cumhurbaşkanı başbaşa görüşmenin ardından basının önüne çıktılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!