800 bin mektup pul bekliyor

Güncelleme Tarihi:

800 bin mektup pul bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 02:15

BALYOZ davası tutuklularının aileleri ve yakınları her Cumartesi olduğu gibi dün de Sessiz Çığlık eylemi yaptı. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen eylemlerde, Ergenekon, Balyoz, Oda Tv davalarına atıfla “PKK ile görüşmelerin başlaması eleştirildi ve “Sözde davaların kurgulanmasına paralel olarak, PKK terör örgütü ile görüşmelerin başlatılması da bu davalar ile ulaşılması planlanan hedefleri açıkça ortaya koymuştur.

Haberin Devamı

İnanıyoruz ki yüce Türk Milleti bu davalardaki haksızlık ve hukuksuzluklar ile arkasındaki esas planı görecek, bu duruma neden olan siyasi iradeye gereken cevabı verecektir” denildi. İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen eylemde, Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in çağrısı üzerine başlayan mektup kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve adres gönderen 800 bin kişi için tutuklu askerlerin mektup yazdığı anlatıldı. Mektupların gönderilmesi için aileler, gelecek hafta herkese pul getirmesi çağrısında bulundu. İstanbul’daki eyleme Balyoz
davasından kısa süre önce tahliye olan Kurmay Albay Aytekin
Can Demir, Kurmay Albay Cemal Candan, Emekli Albay Mehmet Kemal Gönüldaş ve Kurmay Albay İlkay Nerat’ın yanı sıra gazeteci yazar Can Ataklı da destek verdi.

Yorum milletin

Haberin Devamı

EYLEMDE tutuklu bulunan Tümamiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz ve emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk pankart açarak Yargıtay’ın 2 ayrı kararını eleştirdi. Pankartta, Yargıtay’ın, 3 çocuğa tecavüz ve 20’den fazla çocuğa cinsel tacizde bulunan Cüneyt Kurtoğlu adlı kişiye tahliye kararı vermesi ile Balyoz davasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın tanık olarak dinlenmesinin reddetmesi ‘Yorumsuz’ olarak nitelendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!