80 metreden yere çakıldılar

Güncelleme Tarihi:

80 metreden yere çakıldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransız Alpleri'nde içi insan dolu bir teleferik kabini dün 80 metreden yere çakıldı. Teleferikteki 21 memur ve işçi feci şekilde can verdi.

Saint-Etienne-En-Devoluy kayak merkezinde dün sabah meydana gelen kazaya, teleferik kablosunun kopması neden oldu. Alp Dağları'nın 2700 metre yüksekliğindeki tepede astronomi çalışmalarının yapıldığı Pic de Bure Gözlemevi'ne gitmek üzere yola çıkan 21 görevli, son yolculuklarına çıktıklarından habersiz, hergün yaptıkları gibi teleferiğe bindi.

Kablosu koptu

Gözlemevine yakın bir yerde, yaklaşık 2 bin metre yükseklikte, henüz bilinmeyen bir nedenle kablonun kopmasıyla birlikte içi yolcu dolu teleferik kabini boşluğa uçtu. Büyük bir hızla 80 metre yükseklikten yere çakılan kabin parçalanırken, cesetler çevreye saçıldı. Kabindeki 21 kişiden kurtulan olmadı. Kaza kurbanlarının gözlemevi çalışanları, temizlik işçileri ve Marsilya Telekom elemanları olduğu belirtildi.

Kontrolden geçmişti

İsviçre'de 1981 yılında imal edilen teleferiğin, her yıl kontrol edildiği ve daha bu yılın başında, hem kabinlerin hem de taşıyıcı kabloların teknik kontrolden geçirildiği belirtildi. Hautes Alpes Bölgesi Emniyet Müdür yardımcısı Philippe Maire, ‘‘Kaza olur olmaz sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleriyle olay yerine süratle ulaştık. Ancak geldiğimizde yapacak birşey kalmamıştı’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!