8 yıla bağış yağmuru

Güncelleme Tarihi:

8 yıla bağış yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

İMKB'nin 32 trilyonluk bağışıyla hız kazanan 8 yıllık temel eğitime destek çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar, Ziraat Bankası Kızılay Şubesi 3577-6 ve Vakıflar Bankası Meşrutiyet Şubesi 2003145 numaralı hesaplara bağışta bulunabilecekler.

Kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimi desteklemek amacıyla başlatılan kampanyalar devam ediyor. Milli Eğitim Vakfı'nın (MEV) bünyesinde şu ana kadar 1 trilyon 50 milyar lira toplanırken, çeşitli kuruluşlar düzenledikleri kampanyalarla eğitime destek veriyor. Milli Eğitim Vakfı'nda toplanan bağışlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde, 8 yıllık kesintisiz eğitime geçişte derslik ve araç gereç ihtiyacı karşılamak amacıyla kullanılacak. Herkese kampanyaya katılma çağrısında bulunan yetkililer, Ziraat Bankası Kızılay Şubesi 3577-6 ve Vakıflar Bankası Meşrutiyet Şubesi 2003145 numaralı hesaplara bağışta bulunulabileceğini bildirdiler. Ayrıca, kampanyayı desteklemek isteyen vatandaşlar, Türkiye'nin her yerindeki Vakıfbank şubelerine hiçbir havale ücreti ödemeden Merkez Şubesi 2002350 numaralı hesabına bağış yapabilecekler. Bu arada, aralarında bankalar, meslek odaları, dernekler, partiler ve gazetelerin de bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş 8 yıllık kesintisiz eğitimi desteklemek amacıyla bağış kampanyası düzenledi. İMKB'nin 32 trilyonluk bağışı ile hızlanan 8 yıllık zorunlu kesintisiz temel eğitime destek amacıyla düzenlenen kampanyalarda ilginç bağışlar da yer alıyor. Türk Diş Hekimleri Birliği üyelerine, ‘‘Bir diş çekimi ücreti'' kadar bağış yapma çağrısında bulundu. Kampanyayı desteklemek isteyen diş hekimleri, Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi Türk Diş Hekimleri Birliği-1 30440/2151-5 numaralı hesabına para yatırabilecekler.

İBO'DAN İLKÖĞRETİM OKULU

Türkiye Ziraatçılar Derneği de çitfçilere çağrıda bulunarak, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne verecekleri ürünün 50 kilogramını bağışlamaları istedi. Dernek yöneticileri 150 milyon lira para bağışı yaparken, üyelerini de katkıda bulunmaya çağırdı. Türk Eczacılar Birliği ise 8 yıllık eğitime destek amacıyla Diyarbakır'da 16 derslikli bir okul yaptıracağını açıkladı. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de Şanlıurfa'da 18 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıracağını bildirdi. Emekli öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık 8 yıllık eğitimi desteklemek amacıyla yaptırdığı 18 derslikli bir okulu bağışlayacağını açıkladı. Başta bankalar olmak üzere bir çok kuruluş da kendi bünyesinde bağış kampanyaları düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!