8 yaşındaki çocuk tecavüz edildikten sonra öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

8 yaşındaki çocuk tecavüz edildikten sonra öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2006 16:28

Tokat’ta kayıp 8 yaşındaki Atakan Cengiz’in tecüvüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayı gerçekleştiren inşaat işçisinin verdiği ifade doğrultusunda talihsiz çocuğun cesedi, Kelkit çayı yakınlarında bulundu.

Niksar Melihgazi Mahallesi’nde yaşayan ilköğretim okulu 2’inci sınıf öğrencisi Atakan Cengiz, geçen Pazar günü kayboldu. Ailesinin tüm aramalarına rağmen çocuk bulunamadı. Soruşturma başlatan ilçe emniyet müdürlüğü, Atakan’ın son olarak aynı mahallede bir inşaatta çalışan 24 yaşındaki İsa S. ile görüldüğünü belirledi.

Gözaltına alınan İsa S. sorgulandı. Zanlı polise verdiği ifadede, küçük çocuğu Niksar Meslek Yüksekoukulu yakınlarındaki bir araziye götürdüğünü, tecavüz ettikten sonra korkup öldürdüğünü itiraf etti. Zanlının ifadeleri doğrultusunda talihsiz çocuğun cesedi Kelkit çayı yakınlarında bulundu. Yapılan otopside tecavüze uğradıktan sonra elle boğularak öldürüldüğü belirlenen çocuğun cesedi toprağa verildi.

Savcılık ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan İsa S. Tokat Cezaevi’ne gönderildi. Olayın şokunu yaşayan baba İbrahim Cengiz, “Ben İstanbul’da bir kargo firmasında çalışıyorum. Bu inşaat işçisi pazar günü buradaki çocuklara ‘para vereceğim’ diye tuğla taşıtmış. Akşam üzeri ise motosikletiyle oğlumu götürmüş. Tecavüz ettikten sonra boğarak öldürmüş ve ırmak kenarında biryere üzerini örterek atmış. Bunu yapan kişi insan olamaz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!