8 ilde operasyon: 50 kişi hakkında yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

8 ilde operasyon: 50 kişi hakkında yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 09:03

Aksaray merkezli 8 ilde paralel devlet yapılanması iddiasıyla başlatılan operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan 50 kişiden 20'si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında banka müdürü ve gazetecilerinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü tarafından paralel yapıya yönelik bugün başta Aksaray olmak üzere Eskişehir, Konya, Ankara, İstanbul, Malatya, Karaman ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Daha önce belirlenen adreslere yapılan operasyonda 50 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve bunun 43’ünün Aksaray, 7 kişinin ise diğer illerde olduğu öğrenildi.Aksaray’da gözaltına alınan şüpheliler Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında banka müdürü ve gazetecilerin olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BANKA MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Aksaray merkezli 8 ilde yapılan paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltılar sürerken, bir bankanın Aksaray Şubesi Müdürü A.B.’nin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti yönetim kurulu üyesi S.K., cemiyet üyesi M.E. ile bazı işadamları ve avukatların bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Eskişehir’de de özel bir eğitim kurumunun ortaklarından M.K.B. ile aynı kurumun müdürü K.T. gözaltına alındı. İki kişinin ev ve işyerinde arama yapan polis M.K.B.’yı ifadesinin ardından serbest bırakırken, müdür K.T. ise Aksaray’a götürüldü.

(Hasan BÖLÜKBAŞ / AKSARAY - DHA)

BAKMADAN GEÇME!