8’i daha teslim

Güncelleme Tarihi:

8’i daha teslim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesi ile 16 yıl hapis cezası alan emekli Kurmay Albay Ökkeş Alp Kırıkkanat sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu.

Haberin Devamı

Kırıkkanat, İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki işlemlerinin ardından tutuklandı. Merkez Komutanlığı’na ait bir araçla öğleden sonra getirilen Albay Nail İlbey, Albay Devrim Rehber, Dz. Yarbay Armağan Aksakal, Astsubay Canatan Turgut, Hava Astsubay Cafer Uyar ile adliyeye gelerek teslim olan emekli Tümgeneral Uğur Uzal, emekli Albay Turgut Ketken de tutuklandı.

Bavullarla

Askerlerden bazıları adliyeye bavullarıyla geldi. Dava kapsamında tutuklu sanık sayısı 284 oldu. Sanık avukatları müvekkillerinin tutuksuz yargılandıklarını ve duruşmadan vareste tutulduklarını hatırlatarak, “Buna rağmen yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararının dayanağı yok, kendileri gelip teslim oldular. Yakalama kararı kaçaklar için çıkartılır. Kaldırılmasını talep ediyoruz” dediler.

Oğlunun uğuru

Haberin Devamı

Emekli Albay Turgut Ketken cezaevine 10 yaşındaki oğlu Aras’ın yalnız kalmaması ve uğur getirmesi için verdiği oyuncak su kaplumbağası ile gitti. Ketgen, “Oğlum su kaplumbağalarını çok seviyor. Bu vazgeçemediği oyuncağı, cezaevine götürmem için bana verdi. Orada yalnız kalmamamı istediğini söyledi. Bu oyuncak onun için çok değerli” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!