8 hastanın öldüğü hastanenin başhekimine 15 yıl istemi

Güncelleme Tarihi:

8 hastanın öldüğü hastanenin başhekimine 15 yıl istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 11:55

Bursa'da geçen yıl 28 Mayıs'ta Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde meydana gelen ve yoğun bakımda yatan 8 hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcı, o dönemde hastanede görev yapan başhekim, hastane müdürü ve yardımcıları ile elektrik mühendisi hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin zeminin 2 kat altındaki Radyoloji Bölümü'nde çıkan yangının dumanı 3'üncü kattaki Yoğun Bakım Ünitesi'ni sarmış ve 8 hasta yaşamını yitirmişti. Sağlık Bakanlığı, yaptığı ön soruşturma sonucu, çıkan yangından Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler ile Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar'ı sorumlu tutmuştu.

Devam eden soruşturmalar kapsamında ilk dava, yangının çıktığı nokta olan zeminin 2 kat altında bulunan Burtom Tıbbi Görüntüleme ve Tanı Merkezi’nin kurucusu ve Genel Müdürü Uzman Dr. Erol Kılıç hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan açılmıştı.

Yangınla ilgili soruşturmayı sürdüren Bursa Cumhuriyet Savcılığı bu kez olay günü hastanede görevli olan ve daha sonra görevlerinden alınan Başhekim Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler ile elektrik mühendisi Süleyman Karapınar hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen 2 davayla ilgili yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!