8 asker serbest

Güncelleme Tarihi:

8 asker serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 08:48

PKK terör örgütü PKK'nın 21 Ekim'deki hain Dağlıca saldırısının ardından irtibat kesilen 8 askerin, bu sabah saatlerinde Kuzey Irak'a giden DTP milletvekillerine teslim edildi. Askerleri Erbil'den getiren uçak Diyarbakır'a saat 13.00 sularında indi.

Haberin Devamı

İŞTE ASKERLERİN TESLİM EDİLİRKEN FOTOĞRAFLARI

Hakkari'ye bağlı Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Dağlıca kesimindeki Piyade Taburu'nun güvenliğini sağlayan askeri birliğe PKK'lı teröristlerin 21 Ekim günü gerçekleştirdiği saldırıda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış ve 8 asker de kaybolmuştu. Kayıp askerler, Ramazan Yüce, İrfan Beyaz, Mehmet Şenkul, Fuat Başoda, İlhami Demir, Fatih Atakul, Halis Çağan ve Özhan Şabanoğlu'nun olduğu ortaya çıkmıştı.

8 asker, dün Kuzey Irak'a giden DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'a bu sabah erken saatlerde henüz açıklanmayan bir yerde teslim edildi. DTP Siirt milletvekili Osman Özçelik, askerleri saat 07.00'de Bölgesel yönetimin İçişleri Bakanı'nın kendilerine teslim ettiğini açıkladı.



‘Kürdistan Bölge Başkanı' Mesud Barzani'nin sözcüsü Fuat Hüseyin, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada askerleri Türkiye götürmek üzere bir uçağın hazır beklediğini söyledi. Yetkilinin bu açıklamasından yarım saat sonra askerlerin Erbil Havaalanı'na doğru yola çıktığı bildirildi.
Türkiye saati ile 10.50'de ise askerleri taşıyan uçağın Türkiye'ye doğru yola çıktığı bilgisi verildi.
Askerleri taşıyan uçak saat 13.00 sularında Diyarbakır Askeri Havalanı'na indi.
Saat 13.30 sularında alınan son habere göre ise askerler, Diyarbakır'dan Ankara'ya doğru yola çıkarıldı.

Haberin Devamı

"BARZANİ VE TALABANİ’NİN GİRİŞİMLERİYLE SERBEST BIRAKILDI”

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin ‘Başkanlık Divanı' Başkanı aynı zamanda ‘Kürdistan Bölge Başkanı' Mesud Barzani'nin sözcüsü Fuat Hüseyin, PKK'nın Hakkari Dağlıca'daki saldırısının ardından irtibat kurulamayan askerlerin bu sabah teslim edildiğini açıkladı.

Fuat Hüseyin, dün öğle saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a giden DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'ın da aralarında bulunduğu gruba saat 07.00 sıralarında teslim edilen askerlerin durumuna ilişkin basın toplantısı yaptı. Fuat Hüseyin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Son dönemde bölgesel Kürt yönetimine ve Kürt yönetiminin başkanı Mesud Barzani'ye karşı sözlü saldırılar olduğunu belirten Hüseyin, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Bunun için çok mutluyuz. Onun da sorunun bir parçası olduğunu söylediler. Ancak şu andaki vaziyet kanıtladı ki Irak liderliği çözümün bir paçasıdır ve iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyorlar. Türk halkı ile iyi geçinmek istiyorlar. Bu askerlerin serbest bırakılması da birçok organizasyonun çabaları sonucu gerçekleşti. Aynı zamanda iyi bir eşgüdüm ortaya çıktı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani ile bölgedeki tüm makamlar arasında iyi koordinasyon olduğu ortaya çıktı. Kürdistan Yurtsever Birliği ile Kürdistan Demokrat Partisi arasında ve güvenlik örgütleri arasında çok sıkı bir çalışma oldu. Sorumlu olanlarla temasa geçmeyi başardılar ve çabaları başarılı oldu.”

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜ ADINA KONUŞMAM

Konunun ‘insani bir mesele’ olduğunu anlatan Fuat Hüseyin, 8 asker için ilk günden bu yana çalıştıklarını, Kürt liderlerin de ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini, PKK ile ilk günden itibaren diyalog kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Fuat Hüseyin, “Bu hareket PKK’nın daha fazla işbirliği yapmasına mı işaret ediyor?” sorusu üzerine, “Ben terör örgütü PKK adına konuşmak üzere burada değilim, bu konu Türkiye ile PKK arasında olan bir şey. Umarım barışçıl şekilde çözülecektir” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!