PKK’yı eleştiriye DTP’den onay alkışı

Güncelleme Tarihi:

PKK’yı eleştiriye DTP’den onay alkışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 00:00

22 Temmuz seçimlerinde DTP’nin diğer bağımsız adayı desteklemesi nedeniyle Meclis dışında kalan Prof. Dr. Baskın Oran, DTP’ye "PKK’ya ağır eleştirilerde bulunarak" destek verdi.

Oran’ın, PKK’yı eleştiren sözlerine DTP milletvekillerinin alkışlarıyla onay vermesi dikkat çekti. ’Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur de!’ girişimi adına DTP’nin dünkü Meclis grubunda konuşan Oran, şunları söyledi:

O TÜR DEĞİLSİNİZ Çocukların ölmesine neden olan bomba atılıyor, ’Biz bunu askeri otobüs geçecek diye atmıştık’ diyorlar. DTP’li dostlarımız, siz o türden insanlardan değilsiniz. Biz, sizi her türlü milliyetçiliğin saldırısından, sabotajından ve sizi bir Türkiye partisi olmaktan alıkoymaya çalışanlara karşı desteklemek için buraya geldik. Biz sizi aynı zamanda Kürt milliyetçiliğine karşı da desteklemeye geldik.

TÜRK: BÖLÜNMEYİ SAVUNMUYORUZ DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslenerek, şöyle dedi: "15 milyon Kürt halkının yaşadığı bir ülkede, kimliksel, örgütsel ve eğitimi konusunda Anayasal güvenceleri sağlayalım. Bölünmeyi savunan bir mantık yok. Ortaya koyacağımız, hepimizi kucaklayacak formüllerdir. Sayın Başbakan ’Kürt kardeşlerim’ diyor. O zaman bunlar farklı insanlardır. Peki, ’Türk Milleti’ dendiğinde kardeşlik nerede? Anayasa’yı, tek millet anlayışıyla gündeme getirirseniz, toplumun realitesine uymaz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!