Emniyet’ten uyarı: Hizbullah hortladı

Güncelleme Tarihi:

Emniyet’ten uyarı: Hizbullah hortladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 00:00

Terör örgütü Hizbullah’a yönelik operasyonlar sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Milli Güvenlik Kurulu’na sunduğu raporda, "2000 yılında önemli darbe yiyen Hizbullah, yeniden toparlanmak için taktik değişikliğe giderek yasal faaliyetlere ağırlık vermiştir. Örgüt son süreçte özellikle Mustazaf-Der ve İnzar Dergisi üzerinden faaliyet göstermeye başlamıştır" denildi.

Raporda, Hizbullah ile ilgili şu bilgilere yer verildi: "Kanlı geçmişini unutturmak isteyen örgüt, yasal kuruluşları aracılığı ile özellikle dini duyguları istismar ederek, yoksullara yönelik yardım faaliyetleri, kurban organizasyonları, sel felaketinden zarar görenlere yardım kampanyaları düzenlemektedir. Bu çerçevede 2006 yılı Kurban Bayramı’nda yaklaşık 5 bin aileye et yardımı, 2007 yılı ramazan ayında da 3 bin aileye giyecek ve yiyecek yardımı yapmıştır. Örgüt, kurduğu dernekler aracılığıyla suç işlemeye devam etmektedir. Dernek ile irtibatlı şahıslar gasp olaylarına karışmış, sigara kaçakçılığı yapmışlardır."

Raporda, geçmişte üyelerini camilerden sağlayan örgütün, Diyanet’in sıkı denetimleri sonrasında artık buralardan yararlanamadığı da belirtildi. Bu nedenle dernek binalarında kuran kursu, fıkıh gibi dini dersler vererek adam topladığı kaydedilen Hizbullah’ın, derneklerde belirli seviyeye getirilen sempatizanları ev toplantılarına çağırdığı yer aldı. Hizbullah raporunda, liderlik kadrosuyla ilgili şu tespitlere yer verildi: "2000 yılındaki operasyonlardan sonra örgüt silahlı faaliyet gösteremez hale getirilirken, bazı yöneticileri yurt dışına kaçmıştır. Halen Avrupa’dan yönetilen örgütün liderliğini İsa Altsoy ile Mehmet Tahir Çiçek, Mehmet Ali Doyar, Metin Tekgöçen, Kemal Kızar, Ali Demir ve Nimet Bayka’nın da aralarında bulunduğu 200 örgüt mensubu Almanya, İsviçre, Fransa ve Hollanda’da yaşamaktadır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!