Hem tacizci, hem vicdansız

Güncelleme Tarihi:

Hem tacizci, hem vicdansız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2008 15:46

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin Moritanya uyruklu olduğunu beyan eden 13 yasa dışı göçmeni Türkiye karasularına bıraktığını bildirdi.

Haberin Devamı

BU HABERİN DETAYI
Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 7 Ocakta ALO-158 ihbar/talep hattına bir balıkçı teknesinin kaptanı tarafından yapılan ihbara istinaden gerçekleştirilen operasyonda, Ayvalık Yumurta Adası üzerinde Moritanya uyruklu olduklarını beyan eden 13 yasa dışı göçmenin yakalandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Moritanya uyruklu olduklarını beyan eden yasa dışı göçmenlerin alınan ifadelerinde, “Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Midilli Adası'nda yakalandıklarını, üzerlerindeki cep telefonu ve kıymetli eşyalarının alındığını, daha sonra Ayvalık Güneş Adası yakınlarına getirildiklerini, lastik şişme botlarının patlatılarak denize bırakıldıklarını ve üzerlerindeki can yelekleri ile yüzerek adaya çıktıklarını” beyan ettikleri ifade edildi.

Bahse konu ihbarı yapan ve bölgede avlanan balıkçı teknesi kaptanının ifadesinde de; “Yunanistan Sahil Güvenliğine ait bir botun Güneş Adası'nın 500 yarda mesafesine kadar yaklaşarak yasa dışı göçmenleri ve lastik şişme botu denize bırakmayı müteakip süratle olay yerinden uzaklaştığının” belirtildiği ve olayın doğrulandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Yasa dışı göçmenlerin ülkemiz karasularında denize bırakılarak kaderlerine terk edilmelerinin, öncelikle insan haklarına, iyi komşuluk ilişkilerine ve iki ülke arasında imzalanmış olan konuyla ilgili düzenlemeleri içeren Geri Kabul Protokolüne aykırı olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

 

 


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!