Dil tartışmalarıyla Türkiye parçalanır

Güncelleme Tarihi:

Dil tartışmalarıyla Türkiye parçalanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2008 00:00

Kürtçe eğitimin Türkiye’yi böleceğini belirten TBMM Başkanı Toptan "Eğitim dili Türkçe’nin dışına kaydırılırsa, yazma ve konuşma dilini kaybederiz. Türkiye’yi paramparça yaparız" dedi.

MECLİS Başkanı Köksal Toptan Kürtçe eğitimin Türkiye’yi böleceğini belirtti. "Eğitim dili Türkçe’nin dışına kaydırılırsa, yazma ve konuşma dilini kaybederiz" dedi. Toptan, CNN-Türk’te sorulara şu yanıtları verdi:

TÜRBAN VE ANAYASA Anayasa çalışmasının türban noktasına indirgenmesi beni de rahatsız ediyor. Türban sorunu Anayasa ile çözülmez. Orada, ’Üniversitelerde türban serbesttir’ diye bir hüküm olmaz. Yüksek öğrenimde türbanın yasaklanmasını doğru bulmuyorum.

ÜLKE İÇİN TEHLİKELİ 1982 Anayasası da daha önceki Anayasalar da, din, dil, cins ayrımı yapılmaksızın herkesin eşit olduğunu öngörüyor. Herkesi kucaklayan anlayıştan, ayrılık anlamına gelebilecek, farklılıkları eğitim boyutuna, başka boyutlara taşıyacak bir düzenleme, Türkiye için tehlike olur. O nedenle eğitim dili gibi tartışmaları, Anayasa boyutuna indirgemememiz lazım. O zaman Türkiye’yi paramparça ederiz; Kürt, Çerkez, Gürcü vatandaşı toplumdan dışlamış oluruz.

301 ZARARLI DEĞİL 301. Madde zararlı değil, dikkatle okunursa, bütün kıta Avrupası’nın ceza hukukunda olan maddelerle fazla bir farklılığının olmadığı anlaşılır. Orhan Pamuk ve Hrant Dink davalarında uygulama hatası vardı. Adalet Bakanı’nın izni şimdiye kadar yasanın uygulanmasından kaynaklanan tepkileri minimize etmesi bakımından yararlı olabilir.

AF YOK ’221. maddede bir değişiklik yapsak veya genel bir af çıkarsak, terör Türkiye’de ortadan kalkacak.’ Yok öyle bir şey. Geniş şekilde af olarak yorumlanabilecek bir düzenlemeyi kimse aklından geçirmesin.

DTP, Meclis dışında kontrolsüz

DTP’nin Meclis’teki çalışmaları beni rahatsız etmedi. Ancak Meclis dışındaki söylem ve eylemleri, halkı olduğu gibi beni de endişeye sevk ediyor. Dışarıdaki faaliyetlerinde kendilerini kontrol altına almaları gerekir. Kesinlikle savunulamayacak durumda olduğu anlaşılan PKK’nın terör örgütü olduğunu söyleyip, eylemleriyle bunu kanıtlamalıdırlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!