’Çalışan kadın aldatır’ diyen imam görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

’Çalışan kadın aldatır’ diyen imam görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 00:00

İstanbul Müftülüğü, cuma vaazında çalışan kadının kocasını aldatacağını ve nefsine hakim olamayacağını ileri sürerek, cemaatten eşlerini çalıştırmamasını isteyen Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez’i camideki görevinden aldı.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Hakyemez’in soruşturma sonuçlanana kadar başka başka bir göreve verildiğini belirterek, "Soruşturmanın sonucuna göre de anılan görevli hakkında mevzuat çerçevesinde gerekli idari işlem yapılacaktır" dedi.

Hakyemez’in tepki çeken sözlerini İslam dinine iftira ve kadınlara hakaret diye niteleyen Çağrıcı, şunları söyledi: "Kadın hakları ve özellikle kadının iş hayatına katılarak toplumsal gelişmeye beyin ve emek gücüyle katkı sağlaması yönünden ülkemizdeki zihniyet dönüşümünde, din adamlarımızın halkımıza dinimiz hakkında verdiği doğru bilgilerin ve telkinlerin önemli bir payının bulunduğunda kuşku yoktur. Buna rağmen, bir tek görevlimizin dahi bu konudaki beyanlarını son derece ciddi görmekte ve önemsemekteyiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!