Askere yardıma soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Askere yardıma soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 00:00

Mehmetçik Vakfı Yardım Kampanyası’na katılan Kars’taki bir ilköğretim okulunun müdürü hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Okula gelen iki müfettiş, müdür ve öğrenci başkanının ifadelerini aldı. Bakanlık, soruşturmanın gerekçesini "Basında haberlerin yer alması" olarak açıkladı.

HABERTÜRK kanalı tarafından düzenlenen Mehmetçik Vakfına Yardım Kampanyası’na katılan Kars’ın Dikmen Köyü Hacı Yasemen Yılmazel İlköğretim Okulu Müdürü ve Eğitim-İş Kars Şube Başkanı Ersin Özbey hakkında soruşturma başlatıldı. Kampanya’da yer alan okul ile ilgili basında haberlerin çıkmasının ardından, okul müdürü Özbey hakkında açılan soruşturmanın gerekçesi; "Basında haberlerin yer alması" olarak açıklandı.

TERBİYE ATAMASI

19 Aralık’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen iki müfettiş, Ersin Özbey ve Öğrenci Meclis Başkanı Melikşah Atalay’ın ifadelerini aldı. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, söz konusu kampanyanın Türk askeri için önem taşıdığını ifade ederek, "Bu konuda yapılan bir yardım için neden soruşturma açılır?" dedi. Kars Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise eski Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın döneminde açıldığı belirtilen soruşturmayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Bir süre önce Denizli’den Kars’a atanan Ekrem Ekici, "Böyle bir soruşturmadan haberim yok. Pazartesi dosyayı inceledikten sonra bir açıklama yapabilirim" dedi. Eski Kars Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’na atanmıştı.

Öğrenciler, geçen yıl ekim ayında okul temsilcisi Melikşah Atalay’ın Okul Müdürü Ersin Özbey’e teklifi üzerine şehit askerlerin ailelerine yardım için kampanya başlatmışlardı. Okulun giriş kısmında bulunan resim köşesine ’Terörle Mücadele Eden Mehmetçik Vakfına Yardım Toplama Kampanyası’ yazısı asan 250 öğrenci, ailelerinden aldıkları harçlıkları şehit aileleri için biriktirmişti. Öğrenciler, kampanyanın son günü olan 18 Ekim 2007 günü, harçlıklarından biriktirdikleri paraları sınıf başkanlarına teslim etmişti.

ALKIŞLARLA

Minik öğrencilerin ceplerinden çıkardıkları 25, 50 YKr ve 1 YTL’leri birer birer masaya bırakmaları herkesi duygulandırmıştı. Toplanan paralar 300 YTL’yi bulurken, öğrenciler paraları teslim ettikleri sınıf başkanlarını alkışlarla uğurlamışlardı. Sınıf başkanları, toplanan paraları Mehmetçik Vakfı’na verilmek üzere okul temsilcisi Melikşah Atalay’a teslim etmişti. Paralar daha sonra Terörle Mücadele Kahramanları hesabına yatırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!