Şehitlere ’kelle’ dil sürçmesi sayılamaz

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere ’kelle’ dil sürçmesi sayılamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2008 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı 2000 yılında Avustralya SBS Radyosuna verdiği demeçte terörist başı Abdullah Öcalan’a ’sayın’, şehit askerlere hitaben ise ’kelle’ dediği iddiasıyla 3 Ykr tazminat ödemeye mahkûm eden hakim, gerekçeli kararında bu sözcüklerin dil sürçmesi sayılamacağını belirtti. Hakim kararda şunları yazdı:

"Bu konuşmada "kelleler" olarak tabir idilen insanlar bu vatan için ölen şehitlerimizdir. Şehitlik manevi açıdan kutsaldır. Korunması gereken değerlerin başında gelir. Şehitlik bu toplum için bu kadar önem arz ederken toplumu yönetme iddiasıyla ortaya çıkan insanların bu vatanın şehitlerinden "kelle" olarak bahsetmesi toplumda büyük infiale yol açtığı anlaşılmaktadır. Bir siyasetçinin ülkemizin şehitlerinden bahsederken daha itinalı konuşması gerekirken ve aynı konuşma bütünü içinde terörist başı Abdullah Öcalan’dan bahsederken sürekli "Sayın Abdullah Öcalan" derken Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı için can veren ve artık Türk halkından sadece saygı bekleyen vatan şehitleri için toplum içinde hakaret içeren bir söz olarak nitelenen "kelle" tabirinin kullanıması dil sürçmesi olarak kabul edilemez. Şehit yakınlarının devlet ve devlet adamlarından tek beklentisi şehitlerine saygı gösterilmesidir. Şehit yakınları ölen evlatlarına "kelle" denmesinden ötürü manevi olarak çökr, ağır bir bunalıma girer. Bu hayatın olağan akışına uygundur."

Davet etti

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan cuma namazını, AKP Genel Merkezi’nin karşısında bulunan Başyazıcıoğlu Camisi’nde kıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da bulunduğu grupta Albaraka Türk’ün sahibi Mustafa Latif Topbaş da vardı. Erdoğan cami çıkışında Topbaş’ı makam aracına davet etti. Başbakan ve Topbaş birlikte camiden ayrıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!