Gül için süper hızlı program

Güncelleme Tarihi:

Gül için süper hızlı program
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 00:00

Beyaz Saray’da Başkan Bush’un konuğu olacak Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti, Ortadoğu gezisinin ’kurbanı’ olacak. Bush 8 Ocak’ta Ortadoğu gezisine çıkacağı için, iki liderin görüşmeleri ’hızlandırılmış programla’ yapılacak. Bunun anlamı, ABD basınına göre şu: Görüşme kısa, öğle yemeği hızlı olacak...

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, ABD Başkanı George W. Bush ile 8 Ocak’ta ABD’ye ziyareti sırasında yapacağı görüşme, Bush’un Ortadoğu gezisi nedeniyle kısa tutulacak. Birlikte bir de yemek yiyecek olan Gül ve Bush, ’hızlandırılmış bir programda’ bir araya gelecek. Bush, 8 Ocak’ta Ortadoğu gezisine çıkacağı için, aynı gün Oval Ofis’te Cumhurbaşkanı Gül’le yapacağı görüşme ve ardındaki öğle yemeğinin kısa sürecek. ABD basınına göre, görüşme ’kısa’, öğle yemeği ise ’hızlı’ olacak. Bush, 8-16 Ocak günlerinde İsrail, Filistin, Kuveyt, Bahreyn, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek.

GÜL 4 GÜN KALACAK Cumhurbaşkanı Gül’ün, Bush ile 8 Ocak Salı günü Beyaz Saray’da yapacağı görüşmelerde, Türk-Amerikan ilişkilerinin pekiştirilmesi bağlamında ikili konularla bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacak. Gül, 7-11 Ocak günlerinde gerçekleştireceği ABD ziyareti sırasında, Washington ve New York’ta temaslarda bulunacak. Gül ve Bush, bu çerçevede Afganistan, Irak, Lübnan ve Orta Doğu konularındaki gelişmelerle, terörizmle mücadele konusunda iki ülke arasında ve uluslararası planda sürdürülen iş birliği ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği süreci hakkında görüş alışverişinde bulunacak.
/images/100/0x0/55eb5c4af018fbb8f8bc2233


GÜL’Ü İLK O KUTLAMIŞTI Cumhurbaşkanı Gül’ün, Amerikan basını, sivil toplum kuruluşları ve ABD’deki Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. ABD Başkanı Bush, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Gül’ü arayarak kutlamış ve ülkesine davet etmişti. Bush, Gül’ü, Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutlayan ilk yabancı lider olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!